MISTET MANNEN: Elisabeth Andreassen innrømmer at det kan bli «rart» å finne kjærligheten på nytt.
MISTET MANNEN: Elisabeth Andreassen innrømmer at det kan bli «rart» å finne kjærligheten på nytt. Foto: NTB scanpix
Litt over to år er gått siden Elisabeth Andreassen (60) mistet ektemannen Tor på tragisk vis. 

Mannen, som ble 64 år gammel, døde av et hjerteinfarkt på familiens hytte på Brønnøya.

I den ferske biografien «Bettan» beskrives det hvordan 60-åringen våknet av et smell da ektemannen falt om i stuen - og hvordan hun opplevde de dramatiske minuttene som fulgte.

«Forsøkene på å holde ham i live med hjertekompresjon mens hun ventet på at ambulansen skulle komme. Øyeblikket da hun forsto at det heller ikke var noe de kunne gjøre»,beskriver forfatter Arnhild Skre.

– Forbausende bra
Søndag gjester den folkekjære artisten P4s «Ari og Michael», og her forteller hun at det med tiden er blitt lettere å snakke om ektemannens død.

– Det går forbausende bra å snakke om det. Det er fint om det kan være til hjelp til andre - hvordan man reagerer og tar tilbake hverdagen etterpå. Jeg tror boken kan være til inspirasjon for mange som havner i slike livssituasjoner, forteller Andreassen.

Hun er åpen om at hun gjerne vil finne kjærligheten på ny.

– Jeg ønsker å bli forelsket igjen. Det hadde vært litt fint. Men man vet jo ikke om det skjer, sier en åpenhjertig Andreassen.

– Da har det skjedd noe inni deg som gjør at du er åpen for det igjen?

– Jeg er åpen for alt, jeg. Forelskelse og kjærlighet er jo det viktigste vi har i livet. Det er kilden til alt, og en naturlig ting i et menneskes liv. Så jeg håper på det. Men jeg har jo flere ganger lurt på om det kommer til å skje og hvordan det blir. For det er jo veldig rart, innrømmer 60-åringen.

Hun avviser at hun har noen bestemte preferanser når det gjelder en eventuell ny kjæreste.

– Nei, det kjenner man når man møter et menneske. Da er det bare riktig. Du vet jo egentlig hva du vil ha og hva du ikke vil ha.

Hele intervjuet hører du i «Ari og Michael», søndag mellom kl 13 og 16.

bettan
SNAKKER UT: Elisabeth Andreassen er gjest hos programlederne Ari Behn og Michael Andreassen i «Ari og Michael» på P4 søndag. Foto: P4


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler