RØDME: Nye undersøkelser viser at folk som rødmer, fremstår som attraktive.
RØDME: Nye undersøkelser viser at folk som rødmer, fremstår som attraktive. Foto: Shutterstock / Montasje
Er du en av de som reagerer med å bli rød som en tomat i fjeset, når du blir flau? Mange synes det er pinlig, men nå kan vi trøste deg med at forskning viser at det gjør deg mer attraktiv!

Undersøkelsene er gjort at Matthew Feinberg ved University of California, og konklusjonen skal være at vi mennesker foretrekker folk som rødmer, fremfor andre, det skriver den britiske avisen The Independent


Kleine situasjoner
Feinbergs ekspriment gikk ut på å først filme mennesker som fortalte om ting som gjorde de flaue, for så å vise bilder av de til andre mennesker som skulle vurdere om de ville ha de med i en studiegruppe.

Og det var de som var litt rødlige i kinnet, som oftest ble valgt ut, kun basert på utseende.

LES OGSÅ: Menn med høy BMI får mest sex

Saken fortsetter under bildet
rødme
SEXY: Litt frisk og fin farge i kinnene er ikke dumt å ha! Foto: Shutterstock

Derfor rødmer du
Når du rødmer utvider blodkarene i kinnet seg, og temperaturen øker litt i huden. Resultatet blir at du rett og slett blir litt rødere i huden.

For noen er det å rødme en så stor psykisk belastning, at noen utvikler erytrofobi, redsel for å rødme. Denne redselen fører igjen til at man, ikke uventet, har lettere for å rødme.

Når og om vi rødmer, styres i følge Store Norske Leksikon, av psykisk stimuli, via nervefibre i det autonome nervesystemet.
Flere kanaler