CHARTER-PROFILER: Svein Østvik, her avbildet med en annen «Charterfeber»-deltaker, Hilde Skovdahl, på TV3s 30 års jubileum i januar 2018.
CHARTER-PROFILER: Svein Østvik, her avbildet med en annen «Charterfeber»-deltaker, Hilde Skovdahl, på TV3s 30 års jubileum i januar 2018. Foto: NTB scanpix
Svein Østvik, kjent fra «Charterfeber» på TV3, er godt kjent for sitt dametekke.

Men i P4-programmet «Michael Direkte» røper TV-kjendisen at han også kan være åpen for tilnærminger fra menn.

– Jeg kan føle litt tiltrekning til menn, sånn forelskelsesmessig, forteller en åpenhjertig Østvik.

Han tror noe av årsaken er at han de siste årene har vært veldig åpen om sitt eget følelsesliv.

Kjønn ikke viktig
– Jeg har åpnet så mye av meg sjøl, og i takt med dette åpner man også en frihet til å kunne kjenne på ekte ting. Hvis du møter et fantastisk menneske, er det utrolig vanskelig å skille om det er forelskelse eller om det bare er begeistring for personligheten. For meg er det ikke så viktig å skille dette.

– Og da er det heller ikke så farlig om dette er en mann eller kvinne?

– Nei, det er det ikke, sier Østvik, som i programmet poengterer at han fortsatt blir forelsket i kvinner også.

Etter at Østvik kom med innrømmelsen mandag, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Han forteller at han har fått en rekke henvendelser fra menn i hele landet.

– Det er veldig koselig, altså. Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger på både Messenger og SMS, fra menn som syntes det var flott at jeg sto fram. Noen ymtet også frampå om et møte, sier en lattermild Østvik.

Saken fortsetter under bildet
svein ø
I SYDEN: Svein Østvik har vært en av TV3s største profiler etter at han først dukket opp i «Charterfeber» i 2006. Foto: TV3

– Særdeles glad
Østvik ble først kjent for det norske folk da han deltok i «Charterfeber» på TV3 i 2006. Han var med i samtlige sesonger av programmet, fram til det ble tatt av luften i 2013.

Da det ble kjent at programmet skulle gjøre comeback i høst, var TV3 glade for at 57-åringen valgte å bli med nok en gang.

– Ingen chartertur uten Svein. Vi er selvsagt særdeles glad for å ha med oss ikonet på tur til Gran Canaria. Han heter ikke Charter-Svein uten grunn, sa pressekontakt Andreas Framnes til VG.


Flere kanaler