KANSELLERT: Det spørs om deltagerene i ettertid synes det var verdt å bo et år i ødemarken for dette.
KANSELLERT: Det spørs om deltagerene i ettertid synes det var verdt å bo et år i ødemarken for dette. Foto: Channel 4
I utgangspunktet høres det jo ut som en opplevelse for livet, der man skal takle den skotske villmarken i et år og bli selvforsynt og overleve sammen med en gjeng andre personer.

Men det spørs om deltagerene i det britiske TV-programmet Eden i ettertid synes det var verdt å bruke et år av livet sitt på å være med i programmet.

Programmet ble nemlig tatt av skjermen etter bare fire episoder - uten at deltagerene ble informert om at ingenting kom på TV.

Dermed har de fortsatt kampen mot sult og kulde i flere måneder etter at siste episode ble vist.


For lave seertall
Utstyrt med egne kameraer og et lite team med kamerafolk skulle livet til 23 deltagere dokumenteres i et år, mens de overlevde langt ute på det skotske høylandet.

Problemet var bare det at etter de fire første episodene, som ble vist i sommer, hadde programmet så lave seertall at selskapet Channel 4 valgte å legge hele prosjektet på is. Da hadde deltagere bodd i villmarken siden mars.

I sosiale medier har det vært svært stille fra programmet de siste månedene, med dette bildet som siste livstegn fra deltagerene. 

Men de gjenværende deltagerene har blitt værende tiden ut og hva som nå skjer med opptakene er Channel 4 ganske kryptiske om. I følge The Sun var planen at programmet skulle gå med gjevne mellomrom, men at det fort ble et problem med å finne nok interessant stoff å ta av. 

Hele 13 av de 23 deltagerene skal ha trukket seg underveis, og dermed var det rett og slett ikke så mye spenstig som skjedde ute i den skotske villmarken.

I følge The Guardian sier Channel 4 at resten av programmet vil komme på skjermen på et senere tidspunkt, uten å spesifisere når, eller i hvor mange episoder det eventuelt blir.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler