COMEBACK: Winona Ryder forteller at hun gikk gjennom en tøff tid etter dommen i 2001.
COMEBACK: Winona Ryder forteller at hun gikk gjennom en tøff tid etter dommen i 2001. Foto: AP
Winona Ryder (45) var på 80- og 90-tallet en fremadstormende stjerne i Hollywood, med roller i blant annet «Girl, Interrupted», «Beetlejuice», «Reality bites» og «Edward Saksehånd».

Så, rett etter årtusenskiftet, ble det plutselig stille fra den amerikanske skuespilleren.

Ryder, som nå er tilbake i rampelyset med den populære Netflix-serien «Stranger Things», forteller nå om hvorfor hun valgte å trekke seg tilbake.

Tatt for å stjele klær
Mot slutten av 90-tallet ble det gradvis færre oppdrag for den lovende skuespilleren – som tidligere hadde vært kjæreste med Johnny Depp.

Den store nedturen kom imidlertid i 2001, da Ryder ble tatt for å stjele klær for 5.500 dollar (ca 44.000 kroner) i en butikk, skriver Marie Claire. I rettssaken året etter kom det fram at skuespilleren hadde et stort pillemisbruk og led av depresjon.

Winona Ryder ble dømt til 480 timers samfunnstjeneste med en prøvetid på 10 år, i tillegg til bøter og erstatningskrav på 10.000 dollar (ca 80.000 kroner).

– Jeg tok en pause fra bransjen, og jeg tror bransjen tok en pause fra meg. Jeg gikk gjennom en tøff tid, forteller 45-åringen til magasinet.

LES OGSÅ: Hollywood-paret har gift i ni år – nå skal de skilles

– Helt utrolig
Etter noen vanskelige år, har livet igjen smilt til Ryder den siste tiden. I 2016 fikk hun rollen som moren til én av hovedkarakterene i grøsser- og science fictionserien «Stranger Things». 

Hun er overveldet over hvor publikums respons.

– Det er helt utrolig. Jeg hører at folk kler seg ut som karakteren min, Joyce. Tenk på hvordan de som virkelig er kjente har det, sier Ryder til Marie Claire.


winona
POPULÆR: Winona Ryder, her fra en prisutdeling i januar 2017. Foto: AFP


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler