GOD JUL: Det blir en blanding av klassikere og nyere produksjoner i årets adventstid. Øverst f.v: «Jul i Skomakergata» (NRK Nett-TV), «Det store eksperimentet 2» (Viaplay), «Julekongen» (NRK) og «Nissene på låven» (Dplay).
GOD JUL: Det blir en blanding av klassikere og nyere produksjoner i årets adventstid. Øverst f.v: «Jul i Skomakergata» (NRK Nett-TV), «Det store eksperimentet 2» (Viaplay), «Julekongen» (NRK) og «Nissene på låven» (Dplay). Foto: NRK/NENT-group/Seefood-TV
Desember nærmer seg, og for mange er julekalenderne på TV ett av høydepunktene i adventstiden.

Vi har tatt kontakt med alle de store norske TV-kanalene, og oversikten viser at det blir noe for enhver smak også i år - selv om det meste er repriser.

NRK: «Julekongen»
Hos statskanalen blir det et gjensyn med adventskalenderen som ble sendt første gang i 2012 - og deretter i 2015.

«Julekongen» handler om Kevin Gran som bor sammen med sin familie i Sølvskogen. Han liker å trekke seg tilbake til en hemmelig hule i skogen. 

En dag oppdager han at hulen leder inn til en annen verden med riddere, og et spennende liv begynner for Kevin.

Saken fortsetter under bildet
julekongen
«JULEKONGEN»: NRKs adventskalender ble aget i 2012, og sendes i år i reprise for tredje gang. Foto: NRK

NRK Nett-TV:
Flere av NRKs klassiske julekalendere er lagt ut i nettspilleren deres. De som i skrivende stund er tilgjengelige er

Saken fortsetter under bildet
den gylne hale
TEGN OG TALE: «Vertshuset Den Gyldne Hale» ble sendt på NRK i 1989 og 1994. Foto: NRK

Viaplay: «Det store eksperimentet 2» 
Professor Primus og assistent Sigma er tilbake med en ny ond plan, og det blir igjen Ole André Sivertsens oppgave, sammen med to unge oppfinnere, å reise ut i rommet på en spennende reise for å redde julen. Serien er en oppfølger til «Det store eksperimentet» fra 2016, og er, såvidt vi forstår, den eneste nye produksjonen til de store kanalene når det gjelder julekalendere.

– Viaplay har et omfattende innholdstilbud til barn og det er selvsagt stas å lansere en ny sesong av den norske julekalenderen «Det store eksperimentet». Dette er et program der barn faktisk kan lære noe i tillegg til å bli underholdt, sier kommunikasjonsdirektør i NENT Group, Line Vee Hanum.

Saken fortsetter under bildet
eksperimentet
OPPFØLGER: Det blir store doser spenning og vitenskap i nedtellingen mot jul, når «Det store eksperimentet - 2» kommer på skjermen i adventstiden. Foto: Viaplay


TV Norge: «Jul i Blodfjell» og «Nissene over skog og hei»
Kanalen hadde i fjor premiere på komi-krimserien «Jul i Blodfjell», som hadde med seg et stjernelag av norske komikere. 

I år ble det et gjensyn med denne, og også «Nissene over skog og hei» fra 2011 letes fram til adventstiden. Serien er en oppfølger til «Nissene på låven», som ble sendt i 2001.

Saken fortsetter under bildet
blodfjell
MAKABERT: Det blir alt annet enn koselig julestemning når familien Soot samler seg på et høyfjellshotell i serien «Jul i Blodfjell». Foto: TV Norge


Dplay: 
I TV Norges nettspiller blir det et gjensyn med «Asbjørns julekalender» fra 2015, samt nevnte «Nissene på låven». 

Også seriene som sendes på TV Norge, «Jul i Blodfjell» og «Nissene over skog og hei», blir tilgjengelig på Dplay, opplyser Senior Communications Advisor hos Discovery, Marianne Aambø.

Saken fortsetter under bildet
nissene rhino
NISSE: Den noe hårsåre karakteren Rhino Thue (Espen Eckbo) er en av de mest profilerte deltakerne i «Nissene på låven». Foto: Seefood TV

TV2 og TV2 Sumo:
TV2s kommunikasjonsavdeling har foreløpig ikke klart å bringe på det rene hvilken serie som skal sendes i år, da dette fortsatt ikke ser ut til å være endelig bestemt. Men ettersom kanalen ikke har kunngjort at det kommer noen ny serie, blir det høyst sannsynlig en reprise. 


the julekalender
BOB-BOB: «The Julekalender» er TV2s største julekalender-suksess, og har blitt sendt i reprise en rekke ganger. Kanskje blir det et nytt gjensyn i år? Foto: TV2
Flere kanaler