SNUSFORNUFTIG: Med denne fikse oppfinnelsen kan du kutte stort i snusforbruket
SNUSFORNUFTIG: Med denne fikse oppfinnelsen kan du kutte stort i snusforbruket Foto: NTB Scanpix / Pouchguard
Dette er vel den ultimate måten å trappe ned på snusen? I en ny svensk oppfinnelse, fra firmaet Pounchguard, låses nemlig snusen inne i boksen, slik at du rett og slett ikke får tak i den hver gang du vil ha. Smart? Det mener ihvertfall gjengen bak det nye produktet.

Grunder Rasmus Andersson sier til det svenske teknologinettstedet Breakit.se at folk ikke tenker når de tar en ny snus.

– Vår oppfinnelse setter ihvertfall en effektiv stopper for det, sier Andersson.

Trådløs kontroll på dåsa
Via en app på mobilen kan du styre hvor ofte lokket åpnes, og du vil ha full kontroll på hvor mange snus du har forsynt deg med.

Boksen er utstyrt med bluetooth-teknologi, slik at den kan kommunisere med mobilen din. På toppen av lokket er det en liten skjerm, som viser hvor lang tid det er til lokket åpner seg igjen.

LES OGSÅ: Er bacon like farlig som røyking?

nedtelling
SMART DÅSE: Snusboksen teller ned selv til den åpner seg igjen Foto: Pouchguard

Mindre røyk, mer snus
Nordmenn røyker mindre og mindre, men i følge tall fra SSB, snuser 15 prosent av alle menn i Norge, hver eneste dag. Å kutte ned på forbruket av nikotinholdige produkter er svært viktig for helsemyndighetene. Sånn sett kan dette produktet hjelpe, sett at folk i utgangspunktet legger snusen over i den låsbare snusdåsa, da.


Produktet er under utvikling, og noe lanseringstidspunkt er ikke klart enda. Selskapet bak produktet satser på finansiering via en «crowdsurfingplatform», og når de når 250.000 svenske kroner, vil de starte produksjonen.

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler