GJEST: Petter Northug fortalte om planene for TV-karrieren da han var på besøk i «Senkveld med Helene og Stian». Programmet sendes fredag kveld, men tas opp torsdag.
GJEST: Petter Northug fortalte om planene for TV-karrieren da han var på besøk i «Senkveld med Helene og Stian». Programmet sendes fredag kveld, men tas opp torsdag. Foto: Håvard Solem/TV2
I november ble det kjent at TV2 hadde sikret seg en avtale som innebar at Petter Northug (33) skulle jobbe for kanalen så snart skikarrieren var over.

Få uker senere, 12. desember, fortalte en gråtkvalt skistjerne at tiden nå var inne for å legge skiene på hylla.

Nå avslører TV2 at Northug blir kanalens frontfigur under VM på ski. I tillegg til 33-åringen skal Marius Skjelbæk, Siri Avlesen-Østli og Ida Moseng være med på direktesendingene fra et mobilt studio i Seefeld under hele mesterskapet.

– Selvsagt skal Petter Northug til VM på ski i Seefeld. TV 2s skal levere sportssendinger som samler og underholder det norske folk, og få har vel fått fram smilet på oss nordmenn som Petter, sier TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør, Olav T. Sandnes.

Saken fortsetter under bildet
northug
VM-KLARE: Ida Moseng (f.v), Marius Skjelbæk, Petter Northug og Siri Avlesen-Østli skal sende mange timer direkte TV fra Seefeld. Foto: Jan-Petter Dahl/TV2

– Liker litt drama
Northug, som fredag kveld er gjest under sesongpremieren på «Senkveld med Helene og Stian», ser fram til å prøve noe helt nytt under et mesterskap.

– Nok en gang klarer jeg ikke å holde meg unna, så jeg skal ned til VM, ja. Vel å merke for TV 2 denne gangen. Jeg liker at det er litt drama, så jeg håper selvsagt vi får en del av det i skisporene i Seefeld. Jeg gleder meg masse til dette, sier Petter Northug.

Senere skal Northug også i ilden med underholdningsprogrammet «Landskampen», der han og Therese Johaug skal utfordre svenske skistjerner til duell.

Opptakene til programmet starter i april.

– Jeg ser virkelig frem til en siste mulighet til å knuse svenskene! Sammen med Therese og flere andre skal jeg forhåpentligvis sørge for at norske tv-seere får mer å juble for, sier Northug.

LES OGSÅ: – Rachel Nordtømme var langt utenfor min liga

Flere kanaler