VINNERPARET: Einar Nilsson og dansepartner Anette Stokke etter at seieren i «Skal vi danse» ble sikret lørdag kveld.
VINNERPARET: Einar Nilsson og dansepartner Anette Stokke etter at seieren i «Skal vi danse» ble sikret lørdag kveld. Foto: NTB scanpix
Etter 15 uker med intens dansetrening og nervepirrende direktesendinger, ble Einar Nilsson (54) lørdag kveld kåret til årets vinner av «Skal vi danse» på TV 2.

– Det føles helt uvirkelig. Herlighet! Det er veldig, veldig stort.

Det sa den blide bergenseren til P4, etter å ha slått den tidligere fotballspilleren Jan Gunnar Solli (37) i finalen.

Nilsson er kjent for mange fra oppussingsprogrammet «Tid for hjem» på TV 2. Sammen med dansepartneren Anette Stokke har duoen i høst danset seg inn i hjertene til det norske folk. 

– Vanvittig stort
Men det tok ikke Nilsson for gitt at de kom til å gjøre.

– Bare det å komme til finalen er vanvittig stort for meg, jeg hadde ikke trodd jeg kom til å komme så langt. Men med Anette er alt mulig, har jeg skjønt.

Totalt fikk Nilsson 115 poeng fra dommerne i finalen. Solli fikk 120 dommerpoeng, men måtte nøye seg med andreplassen etter at seerstemmene var talt opp. Men andreplassen var likevel ingen nedtur, fortalte han til P4. 

– Vi føler oss litt som vinnere selv om vi havnet på andreplass. Vi leverte vårt absolutt beste, og klarte å finne formtoppen til finalen. Einar og Anette har vært fantastiske, og vi unner dem virkelig seieren. De er to fantastiske mennesker, og det er mer enn greit at de vant.

Saken fortsetter under bildet.
Skal vi danse
FINALISTENE: Jan Gunnar Solli og Einar Nilsson sto til slutt i finalen av årets «Skal vi danse». Her fra semifinalen. Foto: TV 2


– Tror han vil inspirere
Nilsson er tidenes eldste «Skal vi danse»-vinner. Det viser at alle må følge drømmen sin, mener han.

– Jeg har drømt om å være med i «Skal vi danse» lenge. Og når jeg kan komme så langt, så kan hvem som helst klare det.

Dommer Tore Petterson tror Nilsson vil inspirere mange i alle aldre.

– Jeg tror han blir et forbilde for veldig mange. Jeg håper han får mennesker til å få ræva opp av sofaen, og gå ut å bruke dansegulvet. For det er så moro, og det har virkelig årets vinner vist.

Lørdag kveld var nesten alle årets deltakere samlet for å danse en siste gang på parketten. Frank Løke (38) ble på forhånd nektet å delta i finalen, etter at han ble kastet ut av konkurransen på grunn av et mye omtalt nakenstunt. Amalie Snøløs (22) danset heller ikke på grunn av sykdom.

Flere kanaler