0:00 | 2:41

Den 17. mai i fjor bestemte miljøaktivist Henrik Dahle seg for at han vil klatre opp i et nytt tre hver dag i et år.

Ni måneder senere har han klatret opp i over 270 trær i flere Europeiske land og P4 ble med opp i et tre ved Oslo domkirke i hovedstadens sentrum.

 

- Noen lager filmer, noen skriver bøker... Jeg har valgt å klatre opp i et tre hver dag, forteller Henrik, som startet dette prosjektet for å rette søkelys mot nostalgi og miljøverdier.

 

- Veldig mange har et forhold til å klatre i trær. Det er noe vi alle har gjort som barn og jeg har lyst til at folk skal huske på denne følelsen og komme seg ut i naturen. Det er kanskje vanskelig å forstå her i Norge, siden det er så mange trær her, men i England er avskoging et stort miljøproblem, forteller halvt engelske Henrik Dahle.

 

Han skal fortsette dette prosjektet fram til 17. mai i år. Da vil han ha klatret opp i 365 trær. Han tar bilder, opptak av lyd og video av alle trærne han besøker og målet er en bokutgivelse.

 

- Prosjektet startet med en tanke om at jeg ville gjøre dette, men etter en uke fant jeg ut at det kunne bli kjedelig å gjøre det alene. Jeg har derfor tatt med meg ulike gjester opp i trær for å ha en samtale med de, sier Henrik.

 

Reportasjen fra P4-treet kan du høre i lydlinken øverst i artikkelen og mer om prosjektet kan du lese på Henrik sin nettside Uptrees.net.

Flere kanaler