BOT: Åge Sten Nilsen legger seg flat etter at han røyket ulovlig fra en scene i Moskva. Her fra generalprøven før finalen i Melodi Grand Prix 2017 i Oslo spektrum.
BOT: Åge Sten Nilsen legger seg flat etter at han røyket ulovlig fra en scene i Moskva. Her fra generalprøven før finalen i Melodi Grand Prix 2017 i Oslo spektrum. Foto: NTB scanpix
Åge Sten Nilsen fikk en bot på 20.000 kroner etter å ha røyket på scenen under en konsert i Moskva i forrige uke.

48-åringen skal ha slitt med en forkjølelse og skal ha bedt om å få Prednisolon for stemmebåndene, men klarte ikke å få tak i dette før konserten.

Han bestemte seg derfor for å kjøre på – og «ta'n helt ut» på scenen.

– Russere og vodka er flott tenkte jeg, det er jo vodkaens hjemland. På et tidspunkt tok jeg en sigarett også. Det skulle jeg ikke gjort, sier Sten Nilsen til VG.

Da han kom ned fra scenen ble han møtt av en sjokkert promotor, som kunne fortelle at det var strengt forbudt å røyke og drikke fra en statlig scene.

Det hemmelige politiet hadde sikret seg bilder av episoden, og boten på 20.000 kroner kom i posten for få dager siden. Den er allerede betalt.

– Nå har vi lært at det er sånn det er i Russland og da er det bare å legge seg helt flat. Hvis man har lyst til å komme tilbake, så må man bare følge reglene som gjelder der, sier Åge Sten Nilsen til NRK.


Flere kanaler