Da Stian Fjelldal (38) kom hjem fra jobb mandag kveld fikk han seg en helt spesiell overraskelse. En due hadde nemlig fløyet inn i leiligheten hans i Oslo og tatt bolig på en helt spesiell plass. Og dua hadde lagt igjen en helt spesiell overraskelse!

Se den utrolige videoen her
Spres på nettet
Historien om duebesøket har gått sin seiersgang i norske medier de siste dagene, og har nå også blitt plukket opp av internasjonale medier som Mirror, Huffington Post og New York Post. Fjelldal selv sier til P4 at det er rart å se sitt eget kjøkken i internasjonale medier.

– Det var ikke helt det jeg trodde da jeg lastet opp videoen. Jeg har hatt due i leiligheten før, og tenkte bare å filme dua og all fuglebæsjen den hadde spredd ut over hele kjøkkenet. Da jeg oppdaget egget som lå i panna ble jeg veldig overrasket.

På videoen kan du høre en overrasket Fjelldal få seg en god latter, og spørre «hva gjør man med noe sånt?»

De utenlandske mediene har hengt seg spesielt opp i en ting, nemlig ironien i at dua valgte akkurat steikepannen som rede. Fjelldal stusset litt over det først, men kom frem til at formen til steikepanna gir en god passform for et rede.

– Men det er rart å tenke på at egget mitt har blitt kjendis, ler han.


Morsinnstinktet slo til
– Det var et ganske hjerteskjærende øyeblikk da dua kom tilbake senere på kvelden. Hun satt i vinduskarmen på utsiden av vinduet og tittet på meg og egget sitt. Men det er nok av duer i Oslo, og jeg har hørt med kollegaer i Miljødirektoratet at duer legger flere egg, så det går vel greit, avslutter Fjelldal.

Og hvis du lurer på hvordan det gikk med det eggstremt uheldige egget, Fjelldal har fryst det ned som et minne fra den dagen kjøkkenet hans var verdenskjendis!

Flere kanaler