HETT: Det var mange heftige scener i «Dirty Dancing», i virkeligheten skal det derimot ha vært ganske dårlig stemning mellom de to hovedrolleinnhaverne.
HETT: Det var mange heftige scener i «Dirty Dancing», i virkeligheten skal det derimot ha vært ganske dårlig stemning mellom de to hovedrolleinnhaverne. Foto: Vestron Pictures Inc., Great American Pic.
I 1987 kom filmen «Dirty Dancing». Den romantiske filmen inneholdt alt man kunne ønske, sexy dansescener, en komplisert kjærlighetshistorie og hitlåter.

I år feirer filmen 30 års jubileum og i den forbindelse vil det bli gitt ut en «Special Edition»-utgave. Jennifer Grey (56) som spilte filmens hovedrolle, Frances «Baby» Houseman, har lettet på sløret og forteller nå om detaljer fra innspillingen til Sunday People, ifølge BT

Eksploderende brystvorter
Filmen bygger på kjærlighetshistorien mellom Johnny, spilt av Patrick Swayze, og Baby. Han er en danseinstruktør som har levd et hardt liv, hun er en beskyttet tenåringsjente som er på ferie med familien sin. 

Filmen byr på mange ikoniske scener, blant annet en dansescene i en innsjø, og akkurat denne scenen forteller Grey at ikke var noen enkel oppgave å få til. 

– Jeg husker at å svømme i innsjøen var veldig, veldig kaldt. Du må være ung og sulten for å være i kaldt vann så lenge. Det var ikke behagelig, jeg husker at jeg tenkte: «Kan du dø hvis brystvortene dine eksploderer?», minnes hun til avisen ifølge Mirror

Innspillingen ble gjort i oktober og skuespillerne er ikke filmet med nærbilder ettersom leppene deres var blå av kulde. 

Saken fortsetter under bildet
Dirty dancing
ISKALDT: Denne scenen ble spilt inn i oktober og det var bare ni grader i luften og fire grader i vannet. Foto: Vestron Pictures Inc., Great American Pic.


Hett samspill
Men dette var ikke den eneste scenen som skapte problemer. Filmen avsluttes med en stor dansesekvens, men scenen den ble gjennomført på skapte problemer. 

– De hadde akkurat malt scenegulvet og det var klissete. Malingen satte seg fast til føttene mine og det ble vanskelig å bevege seg, forteller Grey i intervjuet. 

Dette var dog ikke den enste grunnen til at scenen var en tøff affære. Swayze og Grey skulle gjennomføre et vrient løft og på grunn av en kneskade Patrick Swayze hadde pådratt seg måtte de få det til på første forsøk. 

Heldigvis gikk det bra og resten er historie. Grey innrømmer imidlertid at hun kun gjorde løftet den ene gangen under innspillingen og at hun aldri har prøvd det igjen senere. 

På lerretet var kjemien mellom de to skuespillerne til å ta og føle på, men det kan virke som om de hete følelsene i filmen ble til forakt i det virkelige liv. Før han døde av kreft 57 år gammel i 2009 skrev Patrick Swayze følgende om sin motspiller i sin biografi.

«Hun oppførte seg til tider fjollete og det førte til at vi måtte spille inn scener på nytt fordi hun stadig brøt ut i latter. Jeg hadde ikke noe særlig tålmodighet med den slags», skrev han. 

Dirty Dancing
HØYTFLYVENDE: De hadde bare en sjanse på å få til dette løftet på grunn av Patrick Swayzes kneskade. Foto: Vestron Pictures Inc., Great American Pic.
'


Flere kanaler