SUKSESS: Downton Abbey fikk gjennom sine år tre Golden Globes og 15 Emmys fra totalt 69 nominasjoner.
SUKSESS: Downton Abbey fikk gjennom sine år tre Golden Globes og 15 Emmys fra totalt 69 nominasjoner. Foto: Pressebilde
Helt siden serien først ble vist på tv har det gått rykter om at den snart skulle komme på den store skjermen, og nå har Downton Abbey fansen endelig noe å glede seg til.

Produksjonen har plan om å starte i sommer, med mål om å ha premie i 2019, med Julian Fellowes som manusforfatter og den samme rollebesetningen som i serien. Det er ennå ikke avslørt hva filmen skal handle om, men det er forventet at det har sammenheng med den siste episoden av finalesesongen, som fant sted i 1926, skriver The Guardian.

«Når serien tok slutt ble det vår store drøm å gi millioner av våre globale fans en film. Og nå som vi har fått stjernene våre med på laget er vi ikke langt fra å starte produksjonen. Julians manus sjarmerer, skaper spenning og underholder. Med Downton i Brian Percivals hender satser vi på å levere alt man kunne ønske seg av serien på den store skjermen» sier produsent Gareth Neame til The Guardian.


«Velkommen tilbake til Downton! Vi er glade for å fortelle at #DowntonAbbey kommer på den store skjermen. Produksjon starter denne sommeren», skrev seriens offisielle Twitter-konto.

Sommeren 2017 ble det skrevet at det skulle bli en film, men de ventet på grønt lys fra skuespilleren og produksjonselskapet, og kunne ikke si noe om når det ble film men at det skulle «mest trolig» bli en film.

Ikke alle er positive
Da det i 2017 ble snakket om at en Downton-film var på vei var det ikke alle som var like positive til nyheten. Skuespillerveteranen Maggie Smith, som spiller Dowager Countess, viste ikke begeistring i et intervju hos det Britiske Film Instituttet.

«Jeg synes at det blir å melke det for det det er verdt, hvis du skjønner. Jeg vet ikke hva det kunne blitt i det hele tatt. Det blir for komplisert.»Flere kanaler