MØRKE HEMMELIGHETER: Jane Fonda ble voldtatt som barn.
MØRKE HEMMELIGHETER: Jane Fonda ble voldtatt som barn. Foto: AFP
Et 79 år langt glamorøst liv som skuespiller, politisk aktivist, modell og treningsguru har også skjult noen mørke hemmeligheter. Disse ble nylig avslørt i et intervju med Brie Larson for The Edit.

Seksuelt misbruk i flere generasjoner
Den aktive 79-åringen mener at det er viktig at kjendiser som henne bruker stemmen sin.

– Vi kan nå ut dit hvor politikerne ikke høres.

Det er muligens en av grunnene til at hun nå velger å dele sine mørkeste hemmeligheter.

–  Jeg har blitt voldtatt, jeg har blitt seksuelt misbrukt som barn og jeg har fått sparken for å ikke ville ligge med sjefen.

Med tiden har Jane Fonda gjennom legejournaler oppdaget at hennes mor Frances Ford Seymour som begikk selvmord, som barn hadde lidd samme skjebne som henne selv.

Fonda sier at både hun og andre går med følelsen av at slike overgrep er deres egen feil. Hun takker feministbevegelsen for at det skjer bedringer omkring dette og at folk tør å si ifra.


– Feminismen reiste fra hodet og inn i mitt DNA
Jane Fonda er feminist, men det tok lang tid for henne å bli det på grunn av måten samfunnet var kontruert på da hun vokste opp på 50-tallet.

– Jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle gi opp meg selv for å glede en mann, sier Jane Fonda i intervjuet.

Vendepunktet skjedde da hun så The Vagina Monologues, et politisk teaterstykke som har blitt omtalt som et av 90-tallets viktigste. Fonda beskriver opplevelsen som at «feminismen krabbet inn i hennes DNA».


For tiden er Jane Fonda akkurat ferdig med innspilligen av dramafilmen «Our Souls at night».

Flere kanaler