STJERNEREGISSØR: Paul Greengrass (t.v.) har laget storfilmer som «Jason Bourne» og «United 93»
STJERNEREGISSØR: Paul Greengrass (t.v.) har laget storfilmer som «Jason Bourne» og «United 93» Foto: AP
Åsne Seierstad samarbeider nå med regissør Paul Greengrass om en eventuell filmatisering av terrorangrepene 22. juli.  Forfatterens bok «En av oss» om tragedien gjorde sterkt inntrykk.

– Assistenten til Paul Greengrass kontaktet meg for en tid tilbake etter å ha lest «En av oss». Jeg forsto det slik at han lenge hadde hatt lyst til å lage en film om 22. juli, men hadde slått det fra seg fordi det ikke syntes mulig. Etter å ha lest boken endret han mening, sier Seierstad til BT.

Saken fortsetter under bildet.
Åsne
STJERNESAMARBEID: Åsne Seierstad samarbeider med stjerneregissøren, Paul Greengrass. Foto: NTB scanpix


De pårørende
Greengrass ble blant annet Oscar-nominert for å ha laget filmen «United 93». Denne handlet om kapringen av et av flyene som ble brukt i terrorangrepene mot USA 11. september i 2001. Hensynet til de pårørende og deres opplevelser var viktig.

– Vi møtte alle, intervjuet mange. Prosessen den gangen tok mange måneder, sier filmskaperen til BT.

Han forteller videre at de skal gjøre det samme i Norge nå, og at dette arbeidet er en forutsetning for å kunne vite om dette kan bli en spillefilm.

– Må være Greengrass
Åsne Seierstad sier til BT at dersom noen skal lage en god film om 22. juli, så må det være Paul Greengrass.

Regissøren selv sier til BT at det er langt frem til en endelig avgjørelse om filmen blir en realitet. Men dersom de får det til så er planen å spille alt inn i Norge.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler