BLIR SPILLEFILM: Esmeralda og Quasimodo blir å se i en ny spillefilm når Disney nå skal fornye «Ringeren i Notre Dame».
BLIR SPILLEFILM: Esmeralda og Quasimodo blir å se i en ny spillefilm når Disney nå skal fornye «Ringeren i Notre Dame». Foto: Disney
De siste årene har det kommet flere såkalte «live action»-versjoner av kjente og kjære tegnefilmer, blant annet «Jungelboken» og «Alice i Eventyrland». Ifølge amerikanske medier er klassikeren «Ringeren i Notre Dame» neste Disney-film som skal fornyes. 

Det var KK.no som først omtalte saken i Norge.

«Ringeren i Notre Dame» er opprinnelig en fransk roman fra 1831 skrevet av forfatter Victor Hugo, men de aller fleste av oss forbinder nok tittelen med Disney-filmen som kom ut 165 år senere.

Quasimodo i ny drakt
Fra før vet vi at allerede i år blir klassikerne «Løvenes Konge» og «Dumbo» å se på kinolerretet, men nå altså i fornyet drakt, i form av en spillefilm med skuespillere.

Nå skal også Quasimodo gjøre comeback, og allerede spekuleres det i hvem som skal ikle rollen som klokkeren med pukkelrygg.

Ifølge Deadline verserer det rykter om at Josh Gad skal portrettere ringeren, men dette skal ikke være bekreftet av Disney enda. Et bilde skuespilleren selv har lagt ut på Instagram vitner derimot om at det mest sannsynlig er hold i ryktene.


Tidligere har Gad hatt stemmen til den sjarmerende snømannen Olaf i «Frost», og stjernen spilte LeFou i 2017-versjonen av «Skjønnheten og udyret».

Flere filmer i vente
Det er imidlertid ikke kjent når filmen vil få premiere, men ifølge Deadline skal Disney ha hatt planer om å lage en spillefilm av den klassiske tegnefilmen i over 30 år. 

Det er enda ikke kjent hvem som skal spille Esmeralda, men flere har delt sine skuespillerønsker i sosiale medier.Tidligere har Disney gått ut og bekreftet at de skal lage flere spillefilmer basert på tegnefilm-suksessene de neste ti årene - blant annet «Fantasia», «Snøhvit og de syv dvergene» og «Den lille havfruen».

Flere kanaler