ANGREPET: Dersom ikke Disney betaler løsepenger vil datahackerne lekke klipp fra filmen.
ANGREPET: Dersom ikke Disney betaler løsepenger vil datahackerne lekke klipp fra filmen. Foto: AFP
Det største dataangrepet verden har sett har nå gått løs på filmen som er regissert av norske Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Deler av filmen som har premiere 24.mai i Norge kan bli lekket før dersom ikke Disney gir angriperne pengesummen de vil ha.

Bitcoin
Administrerende direktør i Disney, Bob Iger, har ikke ønsket gå ut med hvilken film hackerne påstår å ha fått tak i. Men under et møte på mandag informerte han ABC-ansatte om at angrepet er et faktum, skriver Deadline.

Skal vi tro Iger kan hackerne se lenge etter løsepengene som de krever levert i form av bitcoins. Disney akter ikke å betale, men har satt føderale etterforskere på saken.

Saken fortsetter under bildet.
szfs
NORSKE REGISSØRER: Joachim Rønning (t.v.) og Espen Sandberg har regissert filmen som nå angivelig skal ha blitt angrepet av «WannaCry». Foto: NTB scanpix


Stigende krav
Deadline skriver at det er norsk-regissertere «Pirates Of The Caribbean: Salazar's Revenge» som er den utsatte filmen. Da dette ikke er bekreftet direkte fra Disney er det også en mulighet at angrepet som har fått navnet «WannaCry» kan gjelde «Cars 3».

Hackerne truer med at for hvert krav Disney ikke møter vil de lekke fem minutter av filmen som de er i besittelse av, for så 20 minutter lange sekvenser. Det skriver Hollywood Reporter.Flere kanaler