OPPLEVELSESREISE: Nå kan du reise til havets bunn og besøke Titanic som sank i 1912.
OPPLEVELSESREISE: Nå kan du reise til havets bunn og besøke Titanic som sank i 1912. Foto: AP
1912 var året luksusen fikk en ny dimensjon ved at Titanic ble sjøsatt. Etter at skipet kolliderte med et isfjell og sank på vei over Atlanteren, skulle det ta 73 år før en amerikansk dekkoperasjon tilfeldigvis fant vrakrestene i 1985. Nå kan du snart ta turen 3800 meter under havets overflate og besøke det som er igjen av luksusen.

Tjukk lommebok
I 2018 vil de første turene arrangert av luksusreiseoperatøren Blue Marbel Private. Reisen finner sted i et spesialbygd nedsenkbart fartøy laget av titan, karbon og fiber. Det skriver CNN.

Til tross for at ekspedisjonen har en prislapp på nærmere 1 million norske kroner er den første turen allerede fullbooket. 


Byr til konkurranse
Foreløpig er det bare Blue Marble Private som tilbyr opplevelsesreisen til det som er igjen av Titanic, og skal man tro en forskningsrapport fra 2016 er mulighetene tidsavgrenset. Dette fordi det hevdes å være skadelige bakterier som kan spise opp det som er igjen av skipet innen 15-20 år.

Et annet selskap som kan rekke å gjøre turer inn i Titanics festsaler er Los Angeles-baserte Bluefish. Om de også vil tilby tre timer lange dykkerturer fordelt på tre dager, med beskuelse av dekket, baugen, broen og rommet hvor den majestetiske trappen en gang var, er uvisst. 

LES OGSÅ: Dette betyr fargen på passet ditt

Alternativer for de med vannskrekk
For de med et langt strammere budsjett enn 1 million kroner kan man besøke Nord-Irlands Titianic Museum. Er ikke dette nok bygges det nå en kopi av skipet i eksakt samme størrelse som originalen i Sichuan-provinsen i Kina.
Flere kanaler