ACTION: Svenske Alicia Vikander spiller for tiden inn den nye «Tomb Raider»-filmen i Sør-Afrika.
ACTION: Svenske Alicia Vikander spiller for tiden inn den nye «Tomb Raider»-filmen i Sør-Afrika. Foto: Reuters
Til neste år skal kinogjengere få oppleve svenske Alicia Vikander som superkvinnen Lara Croft. Innspillingen av en ny «Tomb Raider»-film pågår for tiden i Cape Town i Sør-Afrika, og det kan se ut som fansen får det de forventer.

Ut fra bildene av den svenske skuespilleren, som har blitt lagt ut på Twitter, virker det som Lara Croft også i hennes skikkelse vil klatre, kravle og svinge seg gjennom filmen, skriver Metroxpress.  


Like sexy
«Tomb Raider»-filmene er basert på eventyrspillet med samme navn og tar utgangspunkt i hovedfiguren Lara Croft, som er en engelsk arkeolog på jakt etter verdifulle gjenstander og skatter.

Den første filmen, «Lara Croft: Tomb Raider» kom ut i 2001 og hadde Angelina Jolie i hovedrollen. I 2003 kom oppfølgeren «The Cradle of Life», også den med Jolie som Croft. Men nå er det altså en ny skjønnhet som skal fylle rollen.

Alicia Vikander ble for alvor kjent da hun i fjor vant en Oscar for sin rolle som Gerda Wegener i «The Danish Girl». Hun har også vært med i filmer som «Ex Machina» og «Jason Bourne». Hennes romantiske forhold til skuespilleren Michael Fassbender har også fått mye oppmerksomhet. Norsk regi
Med et skandinavisk blikk er det ikke bare en svensk hovedrolleinnhaver man kan glede seg over i den nye «Tomb Raider»-filmen. Det er nemlig norske Roar Uthaug som har regi på filmen. Han er opptatt av at Lara Croft skal bli litt mer vanlig.

– Jeg vil få Lara Croft litt ned på jorda. Hun slår seg og får vondt som alle andre, fortalte han i et intervju med Dagbladet

Og samarbeidet med Vikander under innspillingen i Cape Town går strykende.

– Det er utrolig gøy å få jobbe med henne. Hun er kul og tøff, samtidig som hun har emosjonelle sider og skaper en troverdig karakter, sier Uthaug i intervjuet. 


Flere kanaler