OSCAR: Frances McDormand vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.
OSCAR: Frances McDormand vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle. Foto: AFP
Mannen som stjal Frances McDormands Oscar–statuett er arrestert av politiet i Los Angeles, skriver NRK.
McDormand vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri». Ifølge The Hollywood reporter skal 47 år gamle Terry Bryant ha stjålet statuetten under guvernørballet, etter prisutdelingen.

Han skal også ha lagt ut en video på sosiale medier hvor han går rundt med statuetten. I videoen skal man se han vise statuetten frem til andre på festen, og sier at han vil bruke den for å komme inn på en annen fest. 

Uten billett
Guvernørballet er en tradisjonsrik fest etter Oscar–utdelingen, hvor alle Oscar–vinnerne blir invitert til å mingle med topper fra filmbransjen, media og politikere. Statuetten skal ha blitt stjålet etter at McDormand leverte inn statuetten til oppbevaring hos vaktene på festen.

Det var en fotograf som tok Oscaren tilbake etter at han merket at mannen oppførte seg mistenkelig. 

Saken fortsetter under bildet.
oscarrr
RETT EIER: Statuetten ble levert tilbake til sin rette eier etter kort tid. Foto: AFP

Kort tid etter skal vaktene ha blitt involvert og Bryant ble tatt inn til varetekt. Politiet opplyser at mannen ikke hadde billett til guvernørballet. 

Flere statuetter på avveie
Ifølge en representant for skuespilleren skal Oscar–statuetten ha blitt tilbakelevert til eieren etter en kort stund.

– Jeg kan bekrefte at statuetten ble levert tilbake til McDormand etter en stund. Tilbakeleveringen ble feiret med en dobbel cheeseburger, sier talspersonen til CNN


Dette er ikke første gangen Oscar–statuetter blir stjålet. Whoopi Goldberg vant en Oscar for beste kvinnelige birolle i 1991 for filmen «Ghost». I 2002 sendte hun den til polering, men da pakken ankom selskapet som lager statuettene var esken tom. Den ble senere funnet i en søppelbøtte på en flyplass, ifølge BBC

Saken fortsetter under bildet.
ozzzzkar
GHOST: Whoopi Goldberg vant Oscar for beste kvinnelige birolle i 1991 for filmen «Ghost». Foto: AP


Rett før Oscar–utdelingen i 2000 ble hele 55 statuetter stjålet på vei fra produsenten i Chicago. Disse ble også funnet i en søppelkasse.

Flere kanaler