COMEBACK: Harald Eia skal tilbake til statskanalen. Her fra innspilling av «Storbynatt» med makker Bård Tufte Johansen i 2010.
COMEBACK: Harald Eia skal tilbake til statskanalen. Her fra innspilling av «Storbynatt» med makker Bård Tufte Johansen i 2010. Foto: NTB scanpix
Harald Eia (52) har bestemt seg for å gå tilbake til NRK, etter flere år i TV Norge og Discovery Networks.

– Jeg ser frem til å vende tilbake til NRK og utvikle nye prosjekter der. Jeg har mange ideer jeg har lyst til å prøve ut nettopp på NRK, hvor det skjer svært mye spennende, ikke minst masse kreativ og interessant utvikling av nye plattformer og innhold, sier Eia i en pressemelding.

Eia, som er særlig kjent for suksessprogrammer som «Lille Lørdag», «Åpen post», «Team Antonsen» og «Uti vår hage» fra sin tidligere karriere i NRK, skal etter planen starte i den nye jobben 1. januar.

Vil med på lunsjbordet
– Jeg vet at Bård (Tufte Johansen) har fått seg andre venner i NRK, men satser likevel på å knuffe meg inn på hans lunsjbord i kantinen på Marienlyst, sier Eia.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen gleder seg til å få humorprofilen tilbake.

– Harald Eia er en våre største komikere og fremste programskapere, så det var på høy tid han kom tilbake til NRK. Og vi gleder oss veldig til å lage både morsomme og viktige prosjekter sammen med ham i årene fremover, sier Halvorsen.

Eia har allerede spilt inn to nye sesonger av «Brille», og disse blir vist på TV Norge i 2019.


harald eia
PROGRAMLEDER: Harald Eia har de siste årene ledet programmet «Brille» på TV Norge. Foto: NTB scanpix

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler