IKONISK: Elliott (Henry Thomas) ble bestevenn med «E.T.» i Spielberg-filmen.
IKONISK: Elliott (Henry Thomas) ble bestevenn med «E.T.» i Spielberg-filmen. Foto: Universal studios
Henry Thomas var bare 11 år gammel da han fikk rollen som Elliott i Steven Spielbergs science fiction-film «E.T.» i 1982.

Den nå ikoniske filmen, hvor også Drew Barrymore og Robert Macnaughton debuterte på lerretet, ble raskt umåtelig populær - og var i mange år den filmen som hadde spilt inn mest penger noensinne.

Ble mobbet
Men mens særlig Barrymore, og til en viss grad også Macnaughton, fortsatte sine Hollywood-karrierer, ble det stille fra Thomas.

Han har tidligere fortalt i intervjuer at han var sjenert, og at han derfor ikke likte den plutselige berømmelsen. I tillegg ble ikke stjernestatusen godt mottatt hos klassekameratene hans. Tvert imot ble han mobbet da han kom tilbake etter filmjobben.

– Jeg var et enkelt mål. Alle prøvde å spyle hodet mitt ned i toalettet. Kanskje var det sjalusi, eller kanskje var det bare at barn var barn. De sa bare «hva f*** gjør du tilbake her?» og «hvem tror du at du er?», fortalte Thomas i et Mirror-intervju i 2013.

Til tross for at den unge stjernen valgte å ta seg noen års pause fra filmbransjen, har han hatt en rekke mindre roller i ulike filmer og serier i voksen alder, deriblant «Gangs of New York», «Red Velvet», «CSI» og «Sons of Liberty».

Saken fortsetter under innleggene
Se dette innlegget på Instagram

The trying times

Et innlegg delt av Henry Thomas (@hjthomasjr)


Comebacket
Nå er det imidlertid mye som tyder på at Thomas er i ferd med å få det man kan definere som et skikkelig comeback.

Ifølge Expressen har 47-åringen en stor rolle i Netflixs nye grøsserserie «The Haunting of Hill House», som hadde premiere i oktober.

Serien er regissert av Mike Flanagan, som Thomas har jobbet med tidligere.

– Jeg er ingen kjempefan av skrekkfilmer, og liker nok dokumentarer og historiske dramaer bedre, men jeg er veldig takknemlig for at Mike Flanagan har fortsatt å vise meg tillit de siste årene, sier Henry Thomas til Daily Mail.

drew
UNGE: Henry Thomas (t.v), Drew Barrymore og Robert Macnaughton var barnestjerner i Steven Spielbergs film «E.T.» Foto: AP

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler