Foto: Andreas Stjernvang/P4

- Det er ikke så farlig. Man får vite det hele tiden at det er dritfarlig å ikke være på et aller annet drug eller subutex eller lykkepille, men når du våkner opp skjønner du at det ikke er så farlig, sier Hans Erik Husby, alias Hank von Helvete, til Michael Direkte på P4.

 

Turboneger-vokalisten har en årrekke vært avhengig av ulike stoffer, de siste årene subutex.

 

Nå har han kvittet seg med avhengigheten på rekordtid, og bare etter seks ukers behandling er han rusfri.

 

- Subutex er regnet som et veldig forrædersk stoff. Da jeg fikk det var det istedenfor metadon, fordi det skulle være lettere å trappe ned. Men da jeg hadde gått på det en stund og ville trappe ned, hadde det kommet fram at dette var et stoff det nesten var umulig å slutte med.

 

- Stakk en faen i meg

Husby fikk beskjed om at han måtte regne med fire til seks måneders behandling, der han kom til å tilbringe mesteparten av tiden på sofaen med store smerter.

 

- Da stakk det en faen i meg. Jeg ringte et senter som heter Narconon, som jobber mye med vitaminer, kalsium, magnesium og en del service rundt det å konfrontere ting. Der klarte jeg lekende lett og smertefritt å trappe ned på seks uker, og er nå helt fri for kjemikalske medikamenter av noe som helst slag. Jeg ble meg selv.

 

Rusproblem siden han var tolv

Dermed er han kvitt et rusproblem som har hengt ved siden han var tolv år gammel. De siste tolv årene har han vært gjennom fire år på morfin, fire år på metadon, og de siste fire årene på subutex, i tillegg til sidemisbruk.

 

- Det er som å våkne opp av en dvale. Uansett om du bare tar en aspirin, tar du et smertestillende eller bevissthetsforandrende stoff, så ødelegger du sinnets evne til å gjøre analyser av omgivelsene og danne seg mentale bilder av hvordan ting skal være. Men er rett og slett helt forsvarsløs overfor det man kaller det reaktive sinnet, eller det Freud kalt underbevisstheten. Men får rett og slett mange rare bilder i hodet, og finner på masse dust som ikke har noe med virkeligheten å gjøre.

 

Kontinuerlig service

Hank von Helvete er fremdeles i behandling. Han er allikevel klar på at det ikke er overmodig å stå fram som rusfri etter så kort tid.

 

- Jeg er i kontinuerlig service, og holder på med kursing og konfrontasjonsøvelser. Jeg skal blant annet gjennom et saunakurs, der man bruker et spesielt b-vitamin som presser alle giftstoffer som har lagret seg gjennom hele livet ut av fettvevet.

 

Hele intervjuet med Hank von Helvete kan du høre ved å klikke på lydlinken øverst i artikkelen.

 

Hank von Helvete
Thomas «Finger'n» Gullestad, Michael Andreassen og Hank von Helvete. Foto: Andreas Stjernvang/P4
Thomas « Finger' n» Gullestad, Michael Andreassen og Hank von Helvete.

Flere kanaler