Her fra Gullruten i Grieghallen i Bergen i 2016.
Her fra Gullruten i Grieghallen i Bergen i 2016. Foto: NTB scanpix
Eva Weel Skram (31) må gjøre flere endringer på konsertprogrammet etter at hun nylig fikk påvist en polypp på stemmebåndet.

I en Instagram-oppdatering torsdag formiddag skriver artisten at hun nylig fikk den nedslående beskjeden hos legen.

Passer svært dårlig
«Her om dagen fekk eg beskjed om at eg har ein polypp på stemmebandet. Ikkje veldig dramatisk i seg sjølv og kanskje ikkje det verste i verden, men absolutt det verste i min verden: for legen råda meg til å helst ikkje å synge/snakke i tida framover. Det passar jo veldig dårleg når ein skal ut på lang turné!!!»

31-åringen skriver videre at hun foreløpig har klart å være stille i en uke.

«No har eg ikkje snakka på over ei veke! Planen er å ikkje snakke før til jul, berre synge/snakke på konsert, og være heilt stille i mellomtida! Det er sjukt vanskelig, men dette SKAL eg klare!!!!!»

Saken fortsetter under innlegget

ENDRING I HØST-TURNÉEN OG TALEFORBUD I HEIMEN: Dei 2 siste åra har vært heilt fantastiske, med fulle konsertsalar landet rundt, festivalar, TV-program og ikkje minst - eg har fått gleda av å treffe tusenvis av nydelege publikum over heile landet! Det har vore mykje jobbing - kvar veke har me spelt konsertar, jobba i studio, skreve låtar og møtt nye folk. Det har vært veldig gøy, men har òg tatt på. Her om dagen fekk eg beskjed om at eg har ein polypp på stemmebandet. Ikkje veldig dramatisk i seg sjølv og kanskje ikkje det verste i verden, men absolutt det verste i min verden: for legen råda meg til å helst ikkje å synge/snakke i tida framover. Det passar jo veldig dårleg når ein skal ut på lang turné!!! Konklusjonen er likevel at eg må gi stemma litt meir kvile enn planen var. Derfor må me flytte nokre av konsertane me skulle spele i haust til litt seinare. Ikkje alle, men dei konsertane som ligg i enden av kvar periode, slik at stemma får tatt seg inn igjen til neste runde. Eg er veldig lei for at det blir sånn enkelte stader, tru meg, dette tek eg ikkje lett på.??Men eg håpar folk forstår, og at dåke framleis vil komme på konsert når me kjem tilbake til plassane det gjeld neste år!?? Sjå bildet under for full oversikt over hvilke konserter som framleis blir i høst, og hvilke som er flytta(med ny dato)?????? PS: no har eg ikkje snakka på over ei veke?? planen er å ikkje snakke før til jul???? berre synge/snakke på konsert, og være heilt stille i mellomtida! Det er sjukt vanskelig, men dette SKAL eg klare!!!!!

A post shared by Eva Weel Skram (@evaweelskram) on


Kan oppstå som følge av overbelastning
Polypp på stemmebåndet er en godartet, væskefylt utvekst som kan gjøre at stemmen høres hes eller skurrete ut. Det kan oppstå som følge av mye belastning på stemmebåndene eller på grunn av forkjølelse med mye hosting og harking, skriver Statlig spesialpedagogisk tjeneste, Statped

Det mest vanlige er å anbefale kirurgisk fjerning av polyppen, men enkelte ganger vil legen vente for å se om tilstanden endrer seg.

Eva Weel Skram, som ifølge Dagbladet nylig startet sin høstturne på Sentrum scene i Oslo, må nå flytte flere konserter. Likevel håper hun at stemmen skal klare noen få konserter før jul.

«Eg er veldig lei for at det blir sånn enkelte stader, tru meg, dette tek eg ikkje lett på. Men eg håpar folk forstår, og at dåke framleis vil komme på konsert når me kjem tilbake til plassane det gjeld neste år!»


Flere kanaler