JULESTEMNING: Dette er noen av stjernene som er klare for å synge jula inn. (f.v. Christian Ingebrigtsen, Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen.)
JULESTEMNING: Dette er noen av stjernene som er klare for å synge jula inn. (f.v. Christian Ingebrigtsen, Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen.) Foto: Scanpix
Førjulstiden er synonymt med julemusikk for de aller fleste. Her er konsertene du bør få med deg!

For i tillegg til å høre julemusikk på P7 Klem Julekanalen, gir det jo ekstra høytidsstemning å oppleve en julekonsert sammen med de du er glad i. 

Og det er mange store konserter å velge imellom i år. Vi har samlet de beste! 

(Klikk på linkene for å finne et konsertsted i nærheten av deg.)

Helene Bøksle holder mange julekonserter rundt om i landet i år. Mange av dem er utsolgt, men du kan være heldig å få tak i ekstrabilletter hvis du er rask. 

Helene Bøksle gjester kirker over hele landet med sin julekonsert "Det hev ei rose sprunge". 

Se flere artister under videoen:Kurt Nilsen byr også i år på et utvalg av julesangene fra juleplaten "Have Yorself a Merry Little Christmas".

Juleplaten solgte imponerende 170.000 eksemplarer i 2010, og ble en av de største salgsuksessene det året.  Det hele ble avsluttet med en storstilt konsert på NRK1 sammen med Kringkastningsorkesteret, som ble fulgt av over 700.000 seere.

Platen har solgt jevnt og trutt de siste årene, og julekonsertene har trukket fulle hus.

I år står han på scenen både i Oslo Spektrum, Grieghallen i Bergen, DNB Arena i Stavanger og Håkons Hall på Lillehammer.

Se flere julekonserter under videoen:Julekonserter har blitt en tradisjon for Ole Edvard Antonsen

For 8. gang turnerer han med sin julekonsert Desemberstemninger. I år med Didrik Solli-Tangen og Stine Hola Ulla som gjesteartister. 

Trekløveret byr på Desemberstemninger i kirker over hele landet.

Saken fortsetter:


Maria Mena holder en siste eksklusiv konsert i Grieghallen i Bergen den 14. desember. 

Vidunderlig vakkert, lød VG-anmelderens anmeldelse av Menas julehit "Home for Christmas". De samme ordene kan nok brukes om denne unike julekonserten.


Hanne Krogh slår på stortromma når hun i år reiser på juleturne med gjesteartister i verdensklasse. 

Med seg har hun blant annet amerikanske Tata Vega, som har sunget med blant andre Michael Jackson, Whitney Houston, Stevie Wonder og de siste årene med Elton John.

Se flere julekonserter under videoen:


For andre året på rad drar Anita Skorgan og Rein Alexander på juleturnè sammen.

De byr på både klassiske og kjente og kjære julesanger som garanterer julestemning. 

Konsertene holdes kun på Østlandet."Julenatt" er tittelen på årets julekonsert med Reidun Sæther, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen. 

De skaper julestemning i norske kirker i hele november og desember.Knut Anders Sørum, Ingrid Olava og Lewi Bergerud gir deg julekonserten "Blåtoner".

Olava tar over for Nora Jabri, som har vært med de to tidligere årene. 

Sørum er kjent for sine Prøysentolkninger og  Bergerud står bak to sololabum. Konserten har høstet gode kritikker, og gir publikum en uformell opplevelse med et utvalg av artistenes personlige julefavoritter.


Trine Rein har femårsjubileum med sin helt spesielle julekonsert "Julegaven". Nytt av året er at hun har Eli Kristin Hanssveen med seg på laget. 

Med disse to råsterke og varierte stemmene sammen er publikum sikret en bredspektret musikalsk opplevelse, med klassiske perler og populærmusikk i skjønn forening. 

Her får både humor og andektighet en plass på repertoaret, og Julegaven deles i form av julens budskap. 

Se flere store julekonserter under videoen:


Opplev Sissels Jul i Oslo Spektrum, Grieghallen eller Gjøvik fjellhall.

– Sissel Kyrkjebø har en stemme som får elver til å renne oppover. Slik åpnet en dansk storavis sin anmeldelse av en av Sissels konserter. 

Absolutt en stor og magisk førjulsopplevelse.Du får oppleve både Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet og Alexander Rybak hvis du går på julekonserten Stille natt hellige natt 2017.

Nytt av året er Hans Marius Hoff Mittet, som er en av Norges aller beste musikalartister.  For tiden spiller han i Les Miserables på Folketeateret i Oslo.

Se ham fremføre O Helga Natt:

Putti Plutti Pott har ikke tid, for han må finne skjegget også i år!

Denne tradisjonsrike forestillingen settes opp mange steder rundt omkring i landet, og er absolutt å anbefale.

Historien om Putti Plutti Pott er en av Norges mest populære førjulsfortellinger, hvor du møter Petter, Caroline og Onkel Per, sammen med alle de andre som utgjør dette stemningsfulle stykket, skrevet av Per Asplin. 


Nordic Tenors er på juleturné for 12.år på rad, og holder 33 konserter fram til jul.

I julekonserten Christmas with Nordic Tenors kan publikum glede seg til en vakker og underholdende konsert som garantert vil gi den gode julestemningen, ifølge arrangøren.

Også i år besøker Nordic Tenors de store konserthusene som Grieghallen, Oslo Konserthus, Olavshallen, Stavanger Konserthus og Kilden – i tillegg til en rekke andre kulturhus landet rundt. 

Nordic Tenors har blitt kjent for å kombinere sang med humor og musikalske overraskelser. 


Flere kanaler