PROFILERTE: Aksel Hennie (t.h.) og Tobias Santelmann spiller rollene som hhv French og Moland i filmen.
PROFILERTE: Aksel Hennie (t.h.) og Tobias Santelmann spiller rollene som hhv French og Moland i filmen. Foto: Nordisk Film Distribusjon
12. oktober 2018 har den norske filmen «Mordene i Kongo» premiere.

Filmen er basert på det som skjedde da Joshua French og Tjostolv Moland ble dømt til døden for drap i Kongo.

Torsdag slapp Nordisk Film den første traileren fra filmen, som har Aksel Hennie og Tobias Santelmann i rollene som henholdsvis French og Moland.

– Etter mange års arbeid med en av de største og mest omdiskuterte sakene i nyere norsk historie, er det befriende å endelig kunne presentere en ørliten smakebit på filmen som kommer til høsten», sier produsent Christian Frederik Martin i Friland Produksjon i en pressemelding.

Saken fortsetter under videoenGodt samarbeid
Nyheten om spillefilmen ble sluppet 18. mai 2017, dagen etter at Joshua French fikk dra hjem til Norge etter åtte år i kongolesisk fengsel.

Både Moland, fram til han døde på cellen i 2013, og French samarbeidet med manusforfatter Nikolaj Frobenius for å gjøre filmen så sannferdig som mulig.

Frobenius besøkte dem flere ganger i fengselet, der de fortalte om sine opplevelser.

– Friland Film har hatt en god dialog med både French og Moland hele veien. Ingen kan nekte noen å lage film, så de har vært innstilt på dialog fra starten av, har Frenchs advokat, Hans Marius Graasvold, tidligere uttalt til Dagbladet.

LES OGSÅ: Joshua French snakker for første gang etter hjemkomsten


Flere kanaler