Sang Video: P4
Økte bompriser, bilfritt sentrum, piggdekkforbud og høyere kollektivpriser! Miljøpartiet De Grønne la frem sine planer onsdag i anledning Byrådets Oslo-budsjett. Komiker og Michael Direktes praktikant Jon Niklas Rønning hyller sitt favorittparti De Grønnes fremtidsplaner i denne ferske satirevisa.

Økte kollektivpriser
- Folk er lojale, de vil betale et statsbudsjett for en bussbillett, synger komikeren.

"De Grønnes glitrende plan" låner melodi fra klassikeren "Du grønne glitrende tre". Humorvisa er skrevet i samarbeid med komiker Trond Hanssen. I teksten roser de partiets evne til å jobbe for et bilfritt Oslo. At kollektivprisene samtidig øker bekymrer ikke komikeren.

- Nå styrker de kollektivtrafikken, og håper ingen har registrert at det koster 300 spenn å ta trikken, synger Rønning, som er ihuga MDG-aktivist.

Fjernparkering
Rønning er heller ikke bekymret over handelsstandens klager om at et bilfritt Oslo vil stoppe sentrumshandelen. Han synger, ubekymret, følgende:

- Vil du stoppe i byen og shoppe, så husk at dere bør helst parkere i Lillestrøm, jubler Rønning i hyllesten.

Er du lika ihuga MDG-supporter som Jon Niklas Rønning? Diskuter i kommentarfeltet på Facebook!


 

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler