LØVENES KONGE: Filmen fra 1994 er elsket over hele verden.
LØVENES KONGE: Filmen fra 1994 er elsket over hele verden. Foto: Filmweb
En video av valpen Luna har tatt av på Internett. Grunnen til hysteriet er Lunas reaksjon på en kjent scene fra Disney-filmen «Løvenes Konge». 

I scenen der Simba prøver å få liv i faren sin Mufasa kan man høre klynking komme fra den fire måneder gamle valpen. Lunas eier Josh Myers la filmen ut på Facebook-siden sin tidligere denne uken, og videoen har allerede blitt sett over 1,5 millioner ganger.

– Jeg og Hannah så på Løvenes Konge, og Luna lekte vilt med lekene. Men akkurat da Mufasa faller i døden, stopper hun, snur seg mot TV og følger med, skriver Myers i Facebook-innlegget.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Det å se Luna gråte mot TV er det søteste jeg har sett i hele mitt liv. Hun legger seg til og med ned etter Simba la seg med faren, fortsetter Myers.

– Forstår
Det er vanskelig å vite om Luna faktisk forstår hva som skjer og derfor gråter, eller om det kan være noe annet som kan ha påvirket reaksjonen. På Youtube har flere i kommentarfeltet undret seg på om hunden kanskje kan kan ha reagert på noe annet enn selve scenen. 

I en studie utført av forskere ved Eötvös Loránd University i Budapest kan man faktisk bekrefte at hunder forstår ordene vi sier. Hundene i undersøkelsen ble lagt i en MR-skanner og eierne fikk beskjed om å rose hundene under prosessen, skriver forskning.no.

Det forskerne fant ut var at områder hundenes venstre hjerne var aktive da de fikk ros med gjenkjennelige ord, og samtidig var inaktive når tulleord ble sagt med en rosende undertone.

– Vi ser det samme i mennesker. Her aktiveres de samme delene av hjernen når vi reagerer på ulike ord, intonasjon og følelser. Vi deler dette trekket med hunder. Hunder er i stand til å tolke ord, intonasjon og følelser og danne seg et samlet bilde av meningen med det som blir sagt til dem, forklarer hjerneforsker Attila Andics.Flere kanaler