BLID SOL: Dette er en kjent scene for alle som har sett på «Teletubbies».
BLID SOL: Dette er en kjent scene for alle som har sett på «Teletubbies». Foto: BBC
Mange nordmenn har et forhold til serien om «Teletubbies», som første gang gikk på lufta i 1997.

Men husker du det blide babyansiktet som smiler og ler inni solen?

Hun heter Jessica Elizabeth Smith, og er nå blitt 21 år gammel. For to år siden avslørte hun for offentligheten at det var hun som var det kjente ansiktet.

«Jeg er solen fra «Teletubbies». Det har vært en god del personer som har stått fram og latet som at de har vært det tidligere, men bare jeg kan fortelle den virkelige historien», skrev hun i et Facebook-innlegg.

Saken fortsetter under bildet

Smith var bare ni måneder gammel da hun ble valgt ut til serien av en helsearbeider i 1996. Personen hadde fått i oppgave å se etter smilende babyer.

Hun ble satt i en høy stol, slik at hun skulle se ned på teletubbiene, og faren fikk henne til å le ved å holde en bamse bak kameraet.


Fikk penger og leker
Jess husker at hun selv så på «Teletubbies» da hun var yngre.

– Da jeg var liten pleide jeg å le da jeg så solen. Det var først da jeg ble eldre at jeg skjønte det var meg. Familien og mine nærmeste venner visste det at det var meg, men jeg har bare ikke vært interessert i å fortelle det til alle før nå, sa Smith til Daily Mail i 2014.

Smith har også fortalt at hun fikk 250 pund og en boks med leker som takk for innsatsen.

BBC-serien, som er sendt på både TV2 og NRK, handler om figurene «Tinky Winky», «Dipsy», «Laa-Laa», «Po» og støvsugeren «Noo-noo».
Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler