DEBUT OG DEBATT: Den kontroversielle musikkvideoen til t.A.T.u-sangen «All the things she said» ble sluppet i 2002.
DEBUT OG DEBATT: Den kontroversielle musikkvideoen til t.A.T.u-sangen «All the things she said» ble sluppet i 2002. Foto: Skjermdump/YouTube
De da 17 år gamle jentene Lena Katina og Julia Volkova skapte voldsom debatt da de i 2002 lanserte sangen «All the things she said» som gruppen t.A.T.u.

Sangen ble en stor hit over hele verden, men minst like mye oppmerksomhet fikk musikkvideoen, der kyssingen mellom de to «lesbiske skolejentene» provoserte mange.

Året etter, i 2003, deltok duoen i Eurovision – noe som førte til massive protester, blant annet fra den svenske delegasjonen.

– Jeg fatter ikke hva de har å gjøre i et familieprogram. Det er sykt, sa den svenske platedirektøren Bert Karlsson til VG.

t.a.t.u
I FINALEN: t.A.T.u i aksjon under Eurovision-finalen i Riga, 24. mai 2003. Jentene havnet på tredjeplass i konkurransen. Foto: AFP

Den omstridte duoen holdt det gående helt fram til 2011, og samlet sett solgte de mer enn 12 millioner album, skriver Ok! Magazine. Jentene gjorde også et kort comeback i forbindelse med vinter-OL i Sotsji i 2014. 

Nå, snart 15 år etter gjennombruddet, er Lena og Julia to voksne kvinner i starten av 30-årene.

Kreftoperert

32 år gamle Julia Volkova er mor til en gutt og ei jente. Hun har lansert sitt eget skomerke, «C & C shoes by Julia Volkova», samtidig som hun har prøvd seg på en musikalsk solokarriere. 

Forsøket fikk imidlertid en bråstopp da 32-åringen i 2016 måtte opereres for kreft i skjoldbruskkjertelen. I den forbindelse fortalte hun at det kunne gå lang tid før hun igjen kunne synge.


Saken fortsetter under bildene av Julia Volkova:

Vant pris

33 år gamle Lena Katina er mor til en gutt, og har de siste årene levd av musikken. 

I 2011 vant hun prisen for årets musikkvideo med sangen «Never forget» i russiske MTV Music Awards. Hun jobber for tiden med et nytt album.


Slik ser Lena Katina ut i dag:

A post shared by Lena Katina (@lenakatina) on

A post shared by Lena Katina (@lenakatina) on


Flere kanaler