HANG SAMMEN: Naboene «Tommy og Annika Settergren» ble etter hvert bestevenner med Pippi.
HANG SAMMEN: Naboene «Tommy og Annika Settergren» ble etter hvert bestevenner med Pippi. Foto: Skjermdump/SVT
Også barndommens TV-helter blir eldre.

Tidligere har vi sett på hvor det ble av de kjære skuespillerne fra Emil i Lønneberget – deriblant den søte lillesøsteren Ida, spilt av den nå 51 år gamle Lena Wisborg

Nå til en annen helt fra samme forfatter. Astrid Lindgrens første bok om Pippi Langstrømpe ble skrevet så tidlig som i 1945, og TV-serien hadde premiere i 1969.

De fleste har fått med seg at Inger Nilsson (57) spilte hovedrollen som Pippi, men fullt så mye omtale har ikke de to bestevennene Tommy og Annika fått.

Tommy ble spilt av Pär Sundberg (59), som ga seg som skuespiller rett etter at innspillingene var over i 1973. I dag jobber han med markedsføring og bor i Malmö, ifølge Wikipedia.

Saken fortsetter under bildet
tommy
Foto: SVT/YouTube


Maria Persson (57), som spilte Annika, var interessert i å fortsette som skuespiller, men ifølge danske BT viste det seg at det var vanskelig for folk å se henne som noe annet enn rollefiguren fra Pippi-filmene. 

Hun droppet derfor den videre karrieren og utdannet seg i stedet til sykepleier. I dag bor hun på den spanske ferieøya Mallorca.

Saken fortsetter under bildet
annika
Foto: YouTube/SVT

De tre skuespillerne som spilte Pippi, Tommy og Annika ble for noen endel år siden gjenforent hos tyske RTL. Inger Nilsson, Pär Sundberg og Maria Persson innrømmet den gangen at de har hatt lite kontakt med hverandre de siste årene.

Desto hyggeligere ble derfor gjensynet.


tommy annika pippi
Foto: Skjermdump/YouTube

inger nilsson
LIKE SPREK: Inger Nilsson spillte Pippi da hun var bare ni år gammel. I 2007 var hun i Oslo i forbindelse med en markering av at det var 100 år siden Astrid Lindgren ble født. Foto: NTB scanpix

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler