Flere ekteskap, død og religion er bare noe av ordene som beskriver hvor stjernene er i dag.
Flere ekteskap, død og religion er bare noe av ordene som beskriver hvor stjernene er i dag. Foto: AP
Det er nå 39 år siden musikalen «Grease» ble vist på lerretet for første gang og ble en umiddelbar suksess. Religion, død, skilsmisser og kreft er bare noen av ordene som beskriver hva som har skjedd med stjernene siden den gang. 

Vi begynner med en av filmens største stjerner, nemlig John Travolta. Mange spør seg om «Grease» hadde blitt like stor om de ikke hadde fått med de store navnene som hovedroller. Travolta ble oppdaget året før, da han spilte i suksessen «Saturday Night Fever». 

Men etter Grease stoppet karrieren som hovedrolleinnhaver til den unge kjekkasen opp for en stund. Den fikk derimot en ny start da han fikk en av de største rollene i Tarantinos film, «Pulp Fiction». Etter dette var han tilbake i de store filmene, som for eksempel «Get Shorty» i 1995. 

Han giftet seg med skuespilleren Kelly Preston (54) i 1991 og sammen har de datteren Ella Bleu (17) og sønnen Benjamin (7) sammen. 

Saken fortsetter under bildet
Mistet sønnen:
Sønnen Jett var bare 16 år gammel da han døde av sykdommen Kawasakis i 2009. Foto: AP

Da paret var på juleferie i Bahamas 2009 mistet de sønnen Jett, som da bare var 16 år gammel. Sønnen hadde hatt sykdommen Kawasakis helt siden han var to år gammel. Kawasakis er en sykdom som angriper blodårene i kroppen. 

Likevel er det valget av religion som har skapt flest overskrifter for ekteparet. John Travolta er scientologikirkas øverste og mest viktige medlem, sammen med Tom Cruise (55). 

Satset på sangkarrieren
Det var Olivia Newton-John (68) som kapret rollen som «den snille jenta» Sandy. 

– «Grease» var den største hendelsen i livet mitt. Det påvirket alt, sa hun til People i 1998. 

Hun valgte likevel å satse på sangkarrieren etter braksuksessen «Grease». Albumene hennes lå på hitlista gang på gang, med det var albumet «Physical» i 1981 som ble hennes store suksess, og musikkvideoene til plata ga henne en Grammy-pris. 

Hun fikk datteren Chloè i 1985 og valgte da å ta en pause i sin karriere for å være med familien. Hun planla et stort comeback med ny plate og turnè, men måtte avlyse da hun ble diagnosert med brystkreft samme helg som faren døde. 

Saken fortsetter under bildet
Brystkreft:
Olivia Newton-John annonserte i mai i år at brystkreften er tilbake. Foto: AP

Hun har siden da frontet brystkreftkampanjer aktivt og er ansikt utad for produktet Liv-Kit, som er et verktøy for å undersøke seg selv. 

Hun har siden 2008 vært gift med naturmedisin-gründeren John Easterling. 

Newton-John annonserte på sin egen Facebook-side i mai i år at brystkreften var tilbake.

– Jeg er takknemlig og rørt over støtten jeg har fått fra alle verdenshjørner de siste månedene. Tusen takk, skrev hun på Facebook siden sin i august. 

Gift fire ganger
Betty Rizzo den småfrekke venninnen av Sandy, som ikke er redd for å si hva hun mener, ble spilt av Stockard Channing (73). 

I 2005 fortalte hun britiske Independent at rollen bare var en sommerjobb hun tok for å tjene litt penger. 

– På den tida, før pengene i billettluka målte suksess, var sånne typer filmer sett ned på i industrien. Jeg måtte gjøre ting på tross av det, sa hun til avisa. 

Channing har vært gift fire ganger, den første gangen da hun var kun 19 år. Hun angrer ikke på ekteskapene, men ser heller på dem som erfaringer i livet.

Saken fortsetter under bildet
Flere ekteskap:
Stochard Channing ser på sine fire ektaskap som erfaringer i livet. Foto: AP

– Jeg er ikke spesielt stolt av statistikken min. Det har vært ganger der jeg har tenkt at «Det der rotet jeg til». Men jeg har hatt et veldig interessant liv, sa hun. 

Hun har i de siste åra vært i et forhold med filmprodusenten Daniel Gillham og er fortsatt aktiv i bransjen. i 2012 spilte hun i TV-serien «The Good Wife» og i år skal hun spille Elizabeth Taylor i miniserien «Urban Myths». 

Kjendis rehab
Jeff Conaway smeltet nok flere tenåringsjenters hjerter da han spilte rollen som «Kenickie». 

Han døde i 2011 bare 60 år etter en infeksjon i lungene. 

Conaway spilte faktisk Danny Zuko i originaloppsettingen av «Grease» på Broadway før han spilte Kenickie i filmatiseringen. 

Han hadde, helt siden han var tenåring, lidd av alkoholisme og rusavhengighet, ifølge New York Times. På 80-tallet dro han på rehabilitering og var edru i 20 år. Han fikk et tilbakefall på tidlig 2000-tallet etter en ryggoperasjon som etterlot ham avhengig av smertestillende.  

Saken fortsetter under bildet.
Rehablitering:
Conaway var inn og ut av rehab før han døde i 2011. Foto: AP

Avhengigheten hans ble kjent i 2008 etter at han deltok i realityprogrammet «Celebrity Rehab with Dr. Drew». Han skal ha vært ruset i flere av episodene og han truet gang på gang med å forlate showet. 

I en av episodene snakket han om ydmykelsen over å sitte i rullestol og sa til en av legene at han tenkte på å ta sitt eget liv. 

I likhet med sin tidligere med-skuespiller Stockard Channing har Conaway vært gift og skilt flere ganger. Tre ganger for å være nøyaktig. En av kvinnene han var gift med var søsteren til «Grease»-kollegaen Olivia Newton-John, Rona Newton-John. De skilte seg i 1985 etter å ha vært gift i fem år. 

På settet til nyinnspillingen 
Didi Conn (66) spilte den litt naive og livlige Frenchy og ble med i oppfølgeren «Grease 2» i 1982. 

Conn har vært gift to ganger, første gang i 1975 og deretter i 1982 med sin nåværende mann David Shire. De har sønnen Daniel sammen, som har autisme. 

Skuespilleren ble i 2008 utnevnt til ansik utad for organisasjonen Autism Speaks, for sin aktivisme etter at sønnen ble diagnosert. 

Saken fortsetter under bildet
Spesielt bånd:
Det oppsto et spesielt bånd mellom Didi Conn og Carly Rae Jepsen under live-innspillingen av «Grease». Foto: AP

Hun var på settet da den nye versjonen av «Grease» skulle spilles inn i fjor. Popartisten Carly Rae Jepsen (31) skulle spille Frenchy i live-oppsettningen og de to skal ha utviklet et ganske spesielt bånd. 

– Da jeg møtte Carly Rae (jeg kaller henne Baby, hun er så søt) så begynte vi bare å gråte, og jeg holdt henne som den datteren jeg aldri fikk. Hun er fantastisk. Alle sammen var fantastiske. Skuespillerene var utrolig flinke og jeg kom meg ikke over det, sa hun til Hello Giggles.

Flere kanaler