PÅ KNE: Patton Oswalt fikk ja da han nylig fridde til skuespiller Meredith Salenger.
PÅ KNE: Patton Oswalt fikk ja da han nylig fridde til skuespiller Meredith Salenger. Foto: AP
Skuespiller Patton Oswalt (48) opplevde sitt livs mareritt da han i april 2016 fant sin kone gjennom 11 år, forfatter Michelle McNamara, død hjemme i sengen.

Sammen hadde de datteren Alice (8).

– Dette var den nest verste dagen i mitt liv. Den verste var dagen etter, da jeg skulle fortelle det til datteren min, har Patton senere fortalt.


Bekrefter
Nå smiler lykken til «Kongen av Queens»-stjernen igjen. Nylig ble det kjent at han er blitt kjæreste med skuespiller Meredith Salenger (47), og torsdag skriver People at de to har forlovet seg.

Dette er senere bekreftet av paret i sosiale medier.

«Det er offisielt. Jeg er den lykkeligste og gladeste jenta i universet!!!! Elsker deg, Patton Oswalt! Elsker deg, Alice Oswalt!», skriver Salenger på sin Instagram-profil.

Saken fortsetter under bildet

Ifølge Seher, som først omtalte saken i Norge, har begge skuespillerne hintet om forlovelsen i sosiale medier den siste uken.

«Det var en gang...i 2008...i bryllupet til en venn...jeg fanget brudebuketten...#eventyrskjer», skrev hun onsdag.

Saken fortsetter under bildet

Once upon a time... in 2008... at my friend's wedding... I caught the bouquet... #fairytalesdoexist

Et innlegg delt av Meredith Salenger (@meredithsalenger)


«Åå, det er som om vi allerede er gift», skrev Patton på Twitter et par dager tidligere.

Saken fortsetter under innlegget

Jobbet dag og natt
Oswalts tidligere ektefelle, Michelle McNamara, var forfatter og jobbet med et stort bokprosjekt da hun døde. Boken handlet om «The Golden State Killer», en uidentifisert person som på 70- og 80-tallet voldtok 50 personer og drepte 12 i California.

Ifølge Oswalt jobbet kona dag og natt med boken, og hun skal ha ment at hun var nær ved å avsløre hvem voldtekts- og drapsmannen var.

Ektemannen ønsket derfor at hun skulle få seg en god natts søvn, og han husker fortsatt de siste ordene han sa til henne: 

«Sov til du våkner».

Saken fortsetter under bildet
patton
PRIS: Patton Oswalt mottok i september 2016 en Emmy for standup-showet «Talking for Clapping» Foto: AP

Sluttet å puste
Skuespilleren har tidligere fortalt til New York Times om hvordan han opplevde morgenen han fant kona død.

Oswalt sto opp tidlig, og hjalp datteren Alice med å kle på seg og smøre matpakke. Han kjørte henne til skolen, og på vei hjem stoppet han og kjøpte konas favorittkaffe.

Ca kl 09.40 gikk han inn på soverommet, der kona fortsatt lå og snorket, og plasserte kaffen forsiktig på nattbordet.

Så gikk han inn på kontoret, hvor han svarte på noen mailer og gjorde to telefonintervjuer. Han leste nyheter på nettet, og fikk blant annet med seg at Prince var død.

Klokken 12.42 gikk han tilbake til soverommet og oppdaget til sin store forskrekkelse at kona ikke pustet. Michelle McNamara ble erklært død da helsepersonell kom til stedet.


Fastslo dødsårsaken
Oswalt har vært overbevist om at medisinene kona tok, medvirket til at hun døde.

– Det var i hvert fall det helsepersonellet sa, mens jeg skrek og kastet opp, fortalte han til New York Times i oktober.

I februar fikk han bekreftelsen på dette.

– Vi fikk i dag vite at kombinasjonen av medisiner, samt en tilstand vi ikke var klar over, førte til dødsfallet, sa Oswalt til nyhetsbyrået Ap. 

Tilstanden det var snakk om, førte til blokkeringer i arteriene. Kona skal ha tatt ulike sovemedisiner og smertestillende, samt ADHD-medisiner.


Flere kanaler