COMEBACK: Ingrid Bjørnov skal holde fem konserter i sommer. Her fra en presentasjon av programmet ved Det Norske Teatret høsten 2015.
COMEBACK: Ingrid Bjørnov skal holde fem konserter i sommer. Her fra en presentasjon av programmet ved Det Norske Teatret høsten 2015. Foto: NTB scanpix
Musiker Ingrid Bjørnov (54) fortalte i januar at hun hadde fått kreft med spredning.

Kreften ble oppdaget sommeren 2017, fortalte den folkekjære artisten i et Facebook-innlegg.

«Jeg ble operert i en fei og kjørte hyperaktiv sykmelding gjennom høsten. Nå er det spredning og jeg må gjennom en hestekur som ikke lar seg forene med reising og pianospill. Det er med tungt hjerte jeg avlyser resten av Steinway to Heaven-turne´en. Legger meg i de beste hender, håper å komme grusomt tilbake.»

Og nå er det sistnevnte håpet og ønsket i ferd med å bli virkelighet. De siste ukene har Bjørnov kommet med flere små beskjeder om at hun sakte, men sikkert er på vei tilbake på scenen.

«Varsel om tralling!», skrev 54-åringen 25. april – og annonserte samtidig to sommerkonserter på Geiteberg Kulturbruk i Tomter i Østfold i juni.

Søndag la hun ut meldingen «20% arbeidsfør og klar for første trall!» – postet på den franske rivieraen.

Saken fortsetter under innlegget

– Gleder seg veldig
Det er nå klart at Bjørnov skal gjøre i alt fem konserter i sommer, blant annet på Larkollen i Rygge og på Domkirkeodden på Hamar.

– Ingrid er fortsatt delvis sykemeldt, men vi er veldige glade for at hun skal gjøre noen konserter i løpet av sommeren. Hun gleder seg veldig til å stå på scenen igjen, skriver Bjørnovs manager, Lisbeth Wiberg-Olsen, i en mail til Nettavisen.

Også de mange tusen tilhengerne som har reagert på innlegget, gleder seg over at Bjørnov, som først ble kjent gjennom popduoen Dollie de Luxe sammen med Benedicte Adrian, er tilbake. Her er noen av reaksjonene:

«Lykke til og fortsatt god bedring. Du er en tøffing»

«Så godt å se at du er på stigende form. Ønsker deg alt godt»

«God bedring <3 Håper du øker prosenten jamt og trutt»


«Lykke til, du er fantastisk!»

Flere kanaler