UNDERSKUDD: Jakob Vastamäki (23) forteller at han aldri mer kommer til å kjøpe et skrapelodd.
UNDERSKUDD: Jakob Vastamäki (23) forteller at han aldri mer kommer til å kjøpe et skrapelodd. Foto: Privat
Svenske Jakob Vastamäki (23) fikk mye oppmerksomhet da han tidligere i år annonserte at han hadde kjøpt 1000 Triss-skrapelodd for egne penger.

23-åringen ønsket å granske den statlige svenske spillebransjen som et ledd i utdannelsen for å bli tv-produsent. Investeringen kostet 23-åringen 30.000 svenske kroner.

Vastamäki har dokumentert skrapingen på Facebook og Instagram helt siden han startet 12. mars. Etter få uker hanket han inn en storgevinst, men etter dette har det kun vært mindre gevinster.

Fredag 12. mai skrapes de siste loddene – og nå skal regnskapet gjøres opp.

Når denne saken skrives, har Jakob skrapet 999 av 1000 lodd. Gevinsten er på 20590 kroner. 


Kommer aldri til å kjøpe skrapelodd igjen
Studenten, som bor i Stockholm, ligger altså an til et underskudd på 9410 kroner, til tross for storgevinsten han fikk inn tidlig.

– Jeg har innsett hvor liten sjanse det er for å vinne. Det visste jeg fra før, men det har blitt enda tydeligere nå. Jeg kommer aldri til å kjøpe et Triss-lodd i hele mitt liv, sier Vastamäki til Expressen.

Han har imidlertid en mistanke om at «morsomme» familiemedlemmer kommer til å kjøpe skrapelodd i bursdagspresang til ham framover.

23-åringen har fått mange spørsmål om han er blitt sponset av Triss, men forsikrer om at han kun har brukt egne penger. Underskuddet gjør dermed et dypt innhogg i sparepengene før sommerferien.

– Samboeren min var ikke veldig glad da jeg begynte med dette. Særlig fordi det har tatt så mye tid. Men vi får prøve å spinke og spare litt, sier Vastamäki til avisen.


80 lotter kvar! Så här är statistiken just nu... www.1000triss.se

A post shared by 1000triss (@1000triss) on


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler