ENDELIG: Nå er endelig Julekanalen P7 Klem her, med julemusikk døgnet rundt!
ENDELIG: Nå er endelig Julekanalen P7 Klem her, med julemusikk døgnet rundt! Foto: Julekanalen P7 Klem
Vi skriver nå november, og selv om de færreste har tatt frem julepynten i stua hjemme ennå, begynner det for alvor å nærme seg tiden for å ta den første slurken med julebrus og smake på julemarsipanen. For ikke å snakke om julemat, juleøl, sju slag med kaker og varm og god gløgg. Og julemusikk.

Og akkurat dette med julemusikk på radio har etter hvert blitt en garantist for julestemning rundt om i hele Norge.  Mer enn 2,5 millioner nordmenn hørte på Julekanalen P7 Klem i 2017, og etter stort påtrykk fra lytterne er P4s julekanal endelig tilbake, og det tidligere enn noen sinne.

I år starter nemlig jula fredag 2. november!

Da skrur vi over til å spille julemusikk døgnet rundt på Julekanalen P7 Klem, og sørger for å gi deg juleklassikere som «Fairytale of New York», «All I Want For Christmas Is You», «Happy Xmas (War Is Over)» og «Last Christmas».

Her kan du høre Julekanalen P7 Klem, og selvfølgelig på DAB.

Julekanalen P7 Klem har blitt en tradisjon
I en uformell spørreundersøkelse på Facebook har flertallet av lytterne svart at de er mer enn klare for en ny dose non-stop julemusikk på P7 Klem fra begynnelsen av november, derfor blir det slik. 

– Lytterne har gang på gang kommet til oss og fortalt om hvordan Julekanalen P7 Klem er blitt en del av juleforberedelsene deres, og for mange har kanalen blitt en del av juletradisjonene, sier programredaktør i P4, Anders Opsahl.

«Når starter julekanalen? Gleder meg så», «Julekanalen er et høydepunkt hvert år. Takk!», «Jeg synes ofte førjulstida er litt vanskelig, men julekanalen gjør meg paradoksalt nok litt gladere», «Vi er allerede i gang med å lage julekalender her i huset, så nå må dere sette i gang med Julekanalen» er bare noen av de mange meldingene som har strømmet inn fra lyttere som vil ha et gjenhør med sin favorittjulekanal.

– Det er ren og skjær glede å høre på slike tilbakemeldinger, og derfor følger vi nå deres oppfordring om å skru på kanalen enda tidligere enn før, sier Opsahl.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Erna Solberg
PROGRAMLEDER: Statsminister Erna Solberg er blant gjesteprogramlederne som deler sine julefavoritter på Julekanalen P7 Klem. Foto: P4

Egen julesang og musikkvideo har blitt favoritt
Statsminister Erna Solberg var gjesteprogramleder på Julekanalen P7 Klem i fjor, og det blir gjenhør med hennes julefavoritter kl.10.00 fredag. I løpet av førjulstiden skal også mange nye gjesteprogramledere få prøve seg, blant dem Sissel Kyrkjebø, Ari Behn, Michael Andreassen, Caroline Dyhre Breivang, Kurt Nilsen, Hanne Krogh, Åsmund «Tøflus» Huser og Ole Edvard Antonsen. Sistnevnte lover et bredt spekter av julesanger.

– Når jeg er ute og spiller julekonserter har jeg både de gamle tradisjonsrike sangene og nye låter på repertoaret, og noen av de mest kjente og kjære er det veldig vanskelig å komme utenom. Dette kommer nok også til å prege de sangene jeg spiller på Julekanalen P7 Klem, sier Antonsen.

I tillegg blir det selvfølgelig gjenhør med Julekanalen P7 Klems helt egne julesang. Da lytterne for noen år siden ønsket seg en fullversjon av Julekanalens kjenningsmelodi så man på dette som en spennende utfordring.

– Vi gikk rett i studio og spilte inn den fengende julesangen «Julestemningen (barnelatter, vintersne)» som raskt ble en slager, og er avspilt på Spotify og YouTube nærmere 160 000 ganger. Dette varmer oss selvfølgelig enormt, programredaktør i P4, Anders Opsahl.Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler