Julekanalen P7 Klems egenkomponerte julesang. Video: P7 Klem
I 2015 hørte over 2,2 millioner mennesker på P4s julekanal. Nå er Julekanalen P7 Klem tilbake for ellevte år på rad, denne gangen også med en helt egen julesang på spillelistene som garantert vil skape god julestemning!

Konseptet med uavbrutt julemusikk døgnet rundt er blitt en tradisjon for P4, og nok en gang har DAB-kanalen P7 Klem tatt på seg nisseluen og blitt en 24 timers julekanal.

Fengende kjenningsmelodi  ble julesang
Nytt i år er at Julekanalen har fått sin helt egen julesang.

- I fjor mottok vi en rekke henvendelser angående en av Julekanalens kjenningsmelodier, og folk lurte på om de kunne laste den ned et sted og om vi ikke kunne begynne å spille hele, sier programredaktør i P4, Anders Opsahl.

Han sier dette ble en gylden anledning for kanalen til å få spilt inn en fullversjon av kjenningsmelodien.

– Så nå har vi vært i studio og spilt inn «Julestemningen» (Barnelatter, vintersne), og vi gleder oss til å presentere den for Julekanalens trofaste lyttere, sier Opsahl.

P7 Klem Julekanalen har opplevd stadig stigende popularitet, og antall lyttere har økt hvert år siden lanseringen i 2009. I desember i fjor hørte over 2,2 millioner nordmenn på radiostasjonen, noe som var en økning på hele 25 % fra året før. I snitt hadde kanalen mer enn 950 000 ukentlige lyttere i hele førjulstiden.

Julemusikk som er valgt ut av lytterne
Fredag den 18. november er Julekanalen tilbake på lufta over hele landet på DAB, nettradio og mobil. Og det er lytterne selv som har fått være med på å velge ut hvilke julesanger som skal spilles.

– Våre lyttere har fortalt oss at Julekanalen P7 Klem har blitt en naturlig del av juleforberedelsene, og at kanalen faktisk har blitt en juletradisjon, noe vi setter utrolig stor pris på, sier programredaktør i P4, Anders Opsahl.

– Ved hjelp av lytterne har vi valgt ut de mest kjente og tradisjonsrike julesangene som sikrer den gode stemningen, og disse spiller vi døgnet rundt hele julemåneden, avslutter han.

I tillegg byr altså kanalen på den flunkende nye julesangen «Julestemningen» (Barnelatter, vintersne) i år.

Se videoen i toppen av saken og kom i skikkelig god julestemning.

Flere saker

Sp vil jakte på kongeørn Senterpartiet vil det skal jaktes på kongeørn. Mandag 15.04 2019
Brann i Notre-Dame
Brann i Notre-Dame Mandag 15.04 2019
Flere kanaler