TIL LOS ANGELES: Ari Behn (t.h) skal stille ut kunst sammen med blant andre Val Kilmer.
TIL LOS ANGELES: Ari Behn (t.h) skal stille ut kunst sammen med blant andre Val Kilmer. Foto: NTB scanpix
Forfatter og kunstner Ari Behn (46) får en stor sjanse når han får stille ut bildene sine sammen med blant andre Hollywood-legende Val Kilmer på Gabba Gallery i Los Angeles.

– De har sett bildene og vil ha meg. Bare det er en enorm anerkjennelse, sier Behn.

Det siste året har 46-åringen kombinert kunstnertilværelsen med å være programleder på P4 i «Ari & Michael», sammen med Michael Andreassen. 

I det siste programmet, som ble sendt lille julaften, røpet Behn at han nå får oppfylt drømmen om å stille ut kunsten ved et anerkjent galleri i USA.

– Det er veldig moro og kjempestas, forteller Ari Behn.


– Utrolig bra
På utstillingen får Behn selskap av ingen ringere enn stjerneskuespillerne Mikael Persbrandt (55) - og Val Kilmer (58).

Sistnevnte slo gjennom med «Top Secret!» og «Top Gun» på 80-tallet, og har senere blant annet spilt i blant annet «Batman Forever» og «Heat».

For mange er det kanskje overraskende at Kilmer er aktiv kunstner, men skuespilleren har faktisk stilt ut ved det samme galleriet tidligere også. Behn er full av lovord om Hollywood-stjernens arbeid.

– Han lager litt sånn Batman-streetart. Det er utrolig bra bilder, sier Ari Behn, som foreløpig ikke har snakket med den verdensberømte skuespilleren.

– Så langt har jeg ikke kommet, men det skal jeg. 

Skal ta California
Gabba Gallery er tidligere kåret til det beste galleriet i Los Angeles av LA Weekly, og 46-åringen innser at USA-utstillingen blir en stor mulighet for ham.

– Nå kommer sikkert den klassiske overskriften «skal nå ta USA». Jeg håper ikke den kommer, men jeg skal i hvert fall ta California, sier Behn spøkefullt.

– Er det noen mulighet for at du blir ukependler?

– Kanskje jeg blir fastboende? Vi får se. Jeg har jo barn å ta meg av her hjemme, men Los Angeles er et drømmemål.


Slik så det ut forrige gang Val Kilmer stilte ut på Gabba Gallery:

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler