TANTE OG ONKEL: Hertuginne Meghan og prins Harry var selvskrevne gjester i dåpen. Her fra et annet oppdrag i forrige uke.
TANTE OG ONKEL: Hertuginne Meghan og prins Harry var selvskrevne gjester i dåpen. Her fra et annet oppdrag i forrige uke. Foto: Reuters
Mandag ble hertuginne Kate og prins Williams tredje barn, prins Louis, døpt.

Nå avslører britiske Metro at den 11 uker gamle babyens onkel, prins Harry (33), har gitt en helt spesiell gave i anledning dåpsdagen.

Ifølge avisen skal den lille nevøen ha fått den første versjonen - 1926-utgaven - av Ole Brumm i gave. Boken skal være verdt om lag 8.000 pund (ca 85.300 kroner).

En venn av prins Harry forteller til The Sun at et av prinsens fineste barndomsminner var å bli lest til på sengekanten av moren, prinsesse Diana.

Saken fortsetter under innlegget

Eget bibliotek
Prins Harry skal også ha lovet å bygge et eget bibliotek til nevøen, til minne om prinsesse Diana, og Ole Brumm-gaven blir den første boken til biblioteket.

1926-utgaven av den legendariske bjørnen ble trykket opp i om lag 30.000 kopier. Snart 100 år senere er det imidlertid langt mellom de godt bevarte bøkene, og disse selges derfor dyrt.

Det var Newsner som først omtalte saken i Norge.


dåp
FAMILIEN SAMLET: Hertuginne Kate bar lille prins Louis til dåpen mandag ettermiddag. Til høyre går prins William med barna prins George (4) og prinsesse Charlotte (3). Foto: AFP

Flere kanaler