FORLOVET: Det var siste helgen i advent 2017 Martin fridde til Birgit.
FORLOVET: Det var siste helgen i advent 2017 Martin fridde til Birgit. Foto: Birgit Skarstein/Martin Sletten
Birgit Skarstein har vært en av Norges mest profilerte Paralympics-utøver de siste årene. Skarstein har vært å se på en rekke programmer på TV og fått utmerkelser for sine idrettsprestasjoner.

Da hun møtte forloveden sin var det ikke på den mest tradisjonelle måten. I et intervju med TV2 forteller det forlovede paret hvordan de møttes i januar 2017.

– Det var ganske snedig. Jeg hadde fått jobb i Oslo og måtte flytte dit ganske raskt. Jeg la ut en annonse på Hybel.no, og da ringte Birgit og tilbød rom, forteller forloveden Martin Sletten til tv-kanalen.

Hybel.no er et nettsted der folk som er på jakt etter bolig kan legge ut annonser for å finne sted å bo, eller for å leie ut. 

– Vi prata jo litt i starten. Jeg skulle bare bo der noen måneder til jeg fant noe eget, men så ble jeg boende lengre, fortsetter Sletten.

– Det som var så morsomt var at han ikke ville bo med noen. Det var jo perfekt for meg som aldri er hjemme, forteller Skarstein.


Skal gifte seg
Det var før jul 2017 frieriet fant sted. Sletten bestemte seg for å bruke en av Birgits beste egenskaper som inspirasjon da han skulle spørre det store spørmålet.

– Hun er alltid så god på å skryte og bygge opp andre. Så jeg fikk masse venner og nære familiemedlemmer til å filme seg selv og fortelle hva de syntes om Birgit, også satte jeg det sammen til en video.

Etter en bedre middag ble videoen vist hjemme hos paret, og Birgit svarte ja.

– Jeg spiste ikke, for å si det sånn. men så endte det veldig godt, sier Sletten.

Ikke tid til å planlegge
Skarstein forteller at hun er en travel dame som for tiden er opptatt med å gjøre seg klart til VM, og derfor ikke så mye tid til å planlegge bryllup.

– Det er så mye som skjer med VM og Paralympics hver år, så vi må se når det byr seg en anledning. Jeg har ikke vært så opptatt av bryllup, så jeg har ikke noen tanker eller planer på lur, men jeg er veldig glad i familieliv gleder meg til fortsettelsen, sier Skarstein til P4.

Og hun har mange rosende ord å si om sin kommende ektemann.

– Martin er en veldig snill og omsorgsfull mann med mye engasjement og driv. Han er en ordentlig fin fyr, avslutter Skarstein.

Flere saker

Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Flere kanaler