MORO GJENG: Britiske medier mener den norske kongefamilien er verdens morsomste.
MORO GJENG: Britiske medier mener den norske kongefamilien er verdens morsomste. Foto: NTB scanpix
I en lang artikkel skriver den britiske avisen The Telegraph om hvorfor de mener at Norge har verdens morsomste kongefamilie. 

Om ikke før, kan det virke som at internasjonale medier virkelig har fått opp øynene for den populære familien under kongen og dronningens to ganger 80-årsfeiring.

«Hvis du skal dedikere livet ditt til tjeneste, kan du like gjerne ha det gøy mens du holder på.», skriver The Telegraph.

Og det mener avisen at Norges kongefamilie gjør. 


Gøye tilnavn
Britene ser ut til å elske familiens kombinasjon av lekenhet og seriøsitet. De kaller Kong Harald for «humørkongen», Dronning Sonja for «hans lojale kone», og Kronprins Haakon for «skøyerprinsen».

De legger vekt på at at kongen ofte vitser om seg selv og sine nære, side om side med sterke taler om for eksempel likeverd, aksept og toleranse.

Saken fortsetter under bildet,
sad
SKØYER: Dronning Sonja gir lattermilde Kong Harald en klem etter hun har holdt tale under 80-årsfeiringen. Foto: NTB scanpix

Prins Sverre Magnus har også gjort sterkt inntrykk, spesielt etter hans mange ansiktsuttrykk og «dab» på slottsbalkongen under 80-årsfeiringen.


Ikke nevnt
Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn er godt lagt merke til hos britene selv om han har pakket sekken og reist over dammen.

«Tidligere i år skuffet han millioner av tenåringer ved å annonsere at  han hadde valgt å ikke utføre kongelige plikter, men i stedet å flytte til Los Angelese, hvor han jobber med forretninger rundt surfingen sin», skriver The Telegraph.

Prinsesse Märtha Louise ble ikke nevnt i artikkelen, men kan synes å ha likt den likevel. Hun har nemlig postet den på sin Facebook-vegg.

Flere kanaler