STJERNER: Gjennom årene har Ron Weasley (Rupert Grint, t.v) og Harry Potter (Daniel Radcliffe) fått flere millioner fans verden over.
STJERNER: Gjennom årene har Ron Weasley (Rupert Grint, t.v) og Harry Potter (Daniel Radcliffe) fått flere millioner fans verden over. Foto: Warner Bros
Barn verden over har helt siden 2001 vokst opp med J.K Rowlings filmer om Harry Potter. Gjennom sju bøker og åtte filmer har vi blitt kjent med Harry, Ron og Hermione som prøver å redde verden fra de mørke maktene.

Rupert Grint (30), som spilte den ikoniske rollen som Ron Weasley, Harry Potters beste venn, avslører nå i et intervju med Radio Times at tiden som en del av verdens mest berømte trio ikke bare var fryd og gammen. 

I intervjuet forteller Grint at han ikke klarer ikke å se noen av filmene etter nummer tre, «Harry Potter og fangen fra Azkaban».

– Jeg synes de tidlige er okei. Det er lengre siden, så jeg kan skille meg fra den gutten nå. Jeg så «Harry Potter og de vises stein» for ikke så lenge siden. Det var første gang siden premieren, og jeg likte faktisk å se tilbake på det. Men de nyere filmene kunne jeg aldri sett, sier Grint.

Saken fortsetter under bildet
rupert
VOKSEN: Rupert Grint er nå blitt 30 år gammel. Foto: AP

Mistet seg selv
Han forteller hvor knyttet han har blitt til filmserien gjennom årene, og hvor vanskelig det har vært å skulle prøve å være seg selv, men også en verdenskjent skuespiller.

– Jeg sliter med å huske livet før Harry Potter. Jeg tror jeg mistet meg selv langs veien. Og med all berømmelsen er det nesten så du er karakteren hele tiden, selv om du ikke er det.

Etter at den siste filmen ble utgitt i 2011, har det vært lite å se til skuespilleren. Og Grint forklarer hvorfor.

– Etter «Harry Potter»-filmene visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg fikk følelsen av at jeg gikk glipp av de vanlige tingene, og jeg mistet kontakten med mange av vennene mine fra barneskolen. Jeg ville ha et liv igjen, så jeg tok en pause, forteller 30-åringen.

Den siste tiden har han derimot tatt et steg tilbake på skjermen, og er derfor å se i TV-serier som «Sick Note», «Snatch» og «The ABC Murders».


Flere kanaler