I SORG: Eddie Murphy (t.v.) har mistet to år eldre bror Charlie (t.h.) til leukemi. Her fra premieren av filmen «Norbit» (2007) som de jobbet sammen på.
I SORG: Eddie Murphy (t.v.) har mistet to år eldre bror Charlie (t.h.) til leukemi. Her fra premieren av filmen «Norbit» (2007) som de jobbet sammen på. Foto: Reuters
Eddie Murphy er en av verdens største komikere som vi kjenner fra blant andre Beverly Hills Cop-filmene og Den Helsprø Professoren. 

Onsdag mistet han sin bror Charlie til kreft.

Hjerter tunge i sorg
I likhet med Eddie Murphy var også broren komiker og skuespiller. De jobbet sammen ved flere anledninger. 

Etter å ha kjempet mot krefttypen leukemi døde Charlie Murphy onsdag morgen på et  sykehus i New York, 57 år gammel. Det melder TMZ.

– Våre hjerter er tunge i sorg over å ha mistet vår sønn, bror, far, onkel og venn Charlie. Han fylte vår familie med kjærlighet og latter. Det vil ikke gå en dag utan at vi savner hans tilstedeværelse. Det skriver familien i en uttalelse til amerikanske medier.

Familien sier ogsa at de er takknemlige for alle kondolanser og bønner, og at de ønsker fred og ro for å sørge.

LES OGSÅ: Jon Niklas Rønning synger «Påskemorgen, bare sorgen»

Et sjokk
Bortgangen skal ha kommet som et sjokk på resten av familien da de hadde oppfatningen av at Charlie var på bedringens vei.

På Twitter og Instagram har kondolanser, kjærlighet og hyllester til avdøde Charlie Murphy blitt delt. 

– Vi har akkurat mistet en av de morsomste og mest ekte brødrene noensinne. Hvil i fred Charlie Murphy, er an av postene som har blitt skrevet. Denne av komiker og skuespiller Chris Rock.

Blant avsenderne finner vi 80- og 90-tallsartisten MC Hammer, komiker og skuespiller Kevin Hart, og skuespiller Samuel L. Jackson.

Saken fortsetter under.

I 2009 døde Charlie Murphy sin kone Tisha Taylor Murphy av livmorhalskreft. Sammen hadde de to barn. Charlie hadde i tillegg et fra et tidligere forhold.Flere kanaler