BESKYLDT FOR HYKLERI: Skuespiller Emma Watson får kritikk av feminister for å vise deler av bryst i fotoserie.
BESKYLDT FOR HYKLERI: Skuespiller Emma Watson får kritikk av feminister for å vise deler av bryst i fotoserie. Foto: AFP
Emma Watson (26) er i vinden nå som premieren på «Skjønnheten og udyret» nærmer seg. For øyeblikket har imidlertid fokuset flyttet seg fra skjønnheten «Belle» til feministen Emma.

Ikke forenlig
Kritikken fra medfeminister har rast etter at Emma Watson stilte opp i et stort intervju med tilhørende bilder i Vanity Fair

På ett av bildene viser skuespilleren deler av brystene sine. Dette mener noen ikke er forenlig med at Watson kaller seg feminist.

«Emma Watson: Feminisme, feminisme, ulik lønn for ulike kjønn...hvorfor blir jeg ikke tatt seriøst....feminisme...åh, forresten, her er puppene mine!», skriver journalist Julia Hartley-Brewer på Twitter.

Saken fortsetter under innlegget


– Feminisme er ikke en stokk man slår kvinner med
Emma Watson slår nå tilbake mot kritikken.

– Feminisme handler om å gi kvinner muligheter, det er ikke en stokk man slår andre kvinner med. Feminisme handler om frihet, frigjøring, likestilling. Jeg vet ikke hva puppene mine har å gjøre med saken, svarer 26-åringen kritikerne i et videointervju med The Guardian.

Watson ble verdenskjent da hun allerede som 11-åring fikk rollen som Hermoine Granger i Harry Potter-fillmene. Ved siden av skuespillerkarrieren har hun lenge kjempet for kvinners rettigheter. 

Skjønnheten og udyret har norgespremiere 17. mars, og med seg har Emma Watson skuespillere som Ewan McGregor og Luke Evans.


beaty
SKJØNNHETEN OG UDYRET: Har Emma Watsons promotering av storfilmen havnet i skyggen av puppebråket? Foto: AP

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler