COMEBACK: «Gutta på tur» blir å se igjen på TV2 til høsten. F.v. Arne Brimi, Vegard UIvang, Bjørn Dæhli og Arne Hjeltnes, her fra TV2-programmet «Norges beste».
COMEBACK: «Gutta på tur» blir å se igjen på TV2 til høsten. F.v. Arne Brimi, Vegard UIvang, Bjørn Dæhli og Arne Hjeltnes, her fra TV2-programmet «Norges beste». Foto: TV2
Serien som gikk mellom 1995 og 2002 gjør comeback på TV2. Det melder kanalen.

De turglade gutta som består av Bjørn Dæhli (49), Vegard Ulvang (53), Arne Brimi (60) og Arne Hjeltnes (53) sanket nærmere 800.000 seere da serien sist gikk på tv. 

– Vi skal lage fire nye program, sier Arne Hjeltnes til Øyvind Mund i programmet «Norges Beste».

I tillegg til de fire turkameratene vil gjengen inviterer med seg en ekstra kjendis til hvert av programmene. Hvem disse er ønsker ikke Hjeltnes å røpe.


Tok en brå slutt
Programmet som nå gjenopplives var et kombinert reise- og matprogram. Turene gikk til forskjellige steder i Norge, samt til Alaska, Midtøsten, Øst-Asia og Afrika. På reisene handlet det mye om å fange sin egen føde, med prat rundt kokkeleringen og kaffebålet. 

«Gutta på tur» var TV2s flaggskip, men tok slutt da Bjørn Dæhli og Vegard Ulvang brøt ut av samarbeidet. Bakgrunnen var at kanalens dokumentarprogram «Rikets tilstand» med Gerhard Helskog avdekket bestillinger av dopingmedikamenter til norske langrennsutøvere under Vinter-OL i 1994 på Lillehammer. Programmet satte tvil rundt det faktum at norske toppidrettsutøvere kom vinnende ut av saken. På denne måten oppstod det mistanker mot både Dæhli og Ulvang, som førstnevnte mente at var nærmest umulig å kvitte seg med.Flere kanaler