FIN TIL JUL: Du behøver ikke bruke mye tid og penger for å pynte deg til jul, sier Jan Thomas
FIN TIL JUL: Du behøver ikke bruke mye tid og penger for å pynte deg til jul, sier Jan Thomas Foto: P4
Menn er ikke så glad i å stå i kø, bruke mye penger eller stå i kø for å shoppe klær. 

Derfor har moteekspert og stylist Jan Thomas følgende råd.

– Bruk det du har! Må du kjøpe nytt, kjøp noe fint som kan brukes plagg for plagg, men som kan settes sammen til noe ekstra fint i jula.

Jan Thomas fikk i oppgave å style opp P4s programleder Michael Andreassen til jul og havnet på:
  • Høyhalset genser. Dette er et moteplagg akkurat nå. Hvis du ikke har den forrige liggende fra 90-tallet - kjøp en du liker, de kommer i alle farger, både i bomull og ull.
  • Bukse i cord. Cordfløyel er også tilbake i motebildet, nå litt mer behagelig i stoffet enn tidligere generasjoners. Nå er det vanlig med stretch i stoffet. Alle kler cord - uansett størrelse og fasong.
  • En god og varm frakk. Her trenger du ikke velge en som er veldig dyr - det finnes pene frakker i alle prisklasser.
  • Brune hansker. Hansker er ikke bare gode for å holde varmen, de bidrar til å gjøre antrekket komplett, og du ser mer «kledd» ut.
Michael hadde fra før av et pent skjerf, noe som alltid spriter opp et antrekk. Hvis det er brystlomme på frakken, er det ekstra pent å pynte opp med et løst brettet tørkle i denne lommen. 

– Plaggene jeg har plukket til Michael kan fint brukes hver for seg. En frakk er kul til olabukser, det samme med pologenseren. En cordbukse er fin med en enkel T-skjorte.  Setter du dem sammen blir du skikkelig pyntet, sier Jan Thomas.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler