LEGENDE: Mote-ikonet ble hyllet over heler verden etter hans bortgang.
LEGENDE: Mote-ikonet ble hyllet over heler verden etter hans bortgang. Foto: AFP
Tidligere denne uken kom beskjeden om at motelegenden Karl Lagerfeld gikk bort etter en lang kamp mot kreft i bukspyttkjertel. Han blir hyllet av stjerner og beskrevet blant annet som en inspirasjon i moteverden.

En av motelegendens store inspirasjoner de siste årene har vært den hvithårede katten hans Choupette, som han også har vært åpen om å ville gifte seg med, dersom det var lovlig.

1,5 milliarder
Lagerfeld fortalte Numéro at sammen med andre, kommer formuen hans til å gå til sin kjære Choupette, og la til at det var bare å slappe av fordi det var nok til alle. Legenden har en enorm formue på hele 150 millioner euro, som tilsvarer rundt 1,5 milliarder norske kroner. 

I følge franske lover er det ikke tiltatt å etterlate arv til dyr. Dersom enkelte lover strekkes kan det være fullt mulig, i følge Evening Standard. Moteguruen har dermed muligheter til å få det som han vil.

Et katteliv i luksus
Lagerfeld er nemlig ikke fransk, men emigrerte fra Tyskland til Frankrike i 1953 sammen med sin mor. Noe som vil si at det kan ordnes slik at Choupette får arven sin gjennom en forening eller stiftelse, i følge tysk lov.

På Instagram har Choupette rundt 200.000 følgere, og er blitt kjent for å leve et liv i luksus. En livvakt, privat kokk og to hushjelper hjelper kjendiskatten på daglig basis.
Flere kanaler