ORIGINALT: Kim Kardashian og Kanye West har gitt datteren navnet North West. Det gir en respektabel tredjeplass på vår uhøytidelige liste.
ORIGINALT: Kim Kardashian og Kanye West har gitt datteren navnet North West. Det gir en respektabel tredjeplass på vår uhøytidelige liste. Foto: Reuters
Onsdag ble det kjent at Pink har født en liten gutt. Hun har opplyst at han skal hete Jameson Moon Hart. Artisten føyer seg dermed inn i rekken av kjendiser som gir sine barn uvanlige navn. 

Og det er på ingen måte uvanlig. Vi har lage en liten toppliste over det som kanskje kan virke som merkelige navnevalg:

10. Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah
Märtha Louise og Ari Behn er blant de norske kjendisene som har vært kreative på sine barns vegne.

Saken fortsetter under bildet
Märtha Louise
KREATIVT: Märtha Louise og Ari Behn har gitt sine tre barn utradisjonelle navn. Foto: NTB scanpix


9. Rocket Zot
Avatar-stjernen Sam Worthington og kona Lara har uttalt at de valgte dette navnet på sønnen fordi «det klinger så godt».

8. Kal-El
Skuespiller Nicolas Cage er fan av Supermann, og navnevalget for hans første sønn ble dermed enkelt. Kal-El er Supermanns kryptonske navn.

7. Poppy Honey, Daisy Boo og Petal Blossom
Kjendiskokken Jamie Oliver er glad i mat og blomster... Også når det kommer til valg av navn på døtrene.


6. Apple
Skuespiller Gwyneth Paltrow og Chris Martin fra Coldplay har oppkalt datteren etter en frukt. Eller aner vi et livslangt sponsorat av telefoner og MacBooks...?

5. Shiloh Nouvel
Brad Pitt og Angelina Jolie har hatt en felles forkjærlighet for sære navn. Shiloh Nouvel tar nok «navnekaka» i søskenflokken, som ellers består av Maddox, Zahara, Pax, Knox og Vivienne.

Saken fortsetter under bildet
Angelina Jolie
STORFAMILIE: Brad Pitt og Angelina Jolie hadde fått seks barn da de nylig skilte lag. Her ser du fire av dem i 2010, Maddox (f.v.), Zahara, Pax og Shiloh. Foto: AFP


4. Pilot Inspektor
Velger man rare navn på barna, kan det være fornuftig å balansere det med et normalt mellomnavn. Det tenkte ikke Jason Lee og Beth Riesgraf da de ble foreldre.

3. North West
Alle trodde Kim Kardashian og Kanye West spøkte da de sa datteren skulle hete North West. Men slik ble det. Senere har paret også fått en sønn som fikk navnet Saint West. 

Saken fortsetter under bildet


2. Jermajesty
Uttales som Her Majesty, men med en J. Et opplagt navnevalg når pappa heter Jermaine Jackson, og broren hans var «The King of Pop»... Eller...?

1. Moon Unit, Dweezil og Diva Muffin
Frank Zappa var en raring. Han topper også vår liste over rare navn på samtlige av sine tre barn. 
Flere kanaler