STJERNER: Med tilsammen over 252,3 millioner følgere på Twitter kan man si at disse damene er noen av de største på sosiale medier.
STJERNER: Med tilsammen over 252,3 millioner følgere på Twitter kan man si at disse damene er noen av de største på sosiale medier. Foto: Scanpix
Det har de siste årene blitt et kjent fenomen å «kjøpe» seg flere følgere på sosiale medier for å skape et inntrykk av suksess på nett. 

Ifølge New York Times har en rekke politikere, kjendiser og idrettstjerner tatt i bruk denne tjenesten.
 
Derfor har Twitter nå tatt grep for å fjerne falske brukere fra plattformen for å gjøre følger-tallene og markedsverdien på Twitter mer realistisk og korrekt. 

Noen av de som mistet flere millioner følgere, var blant annet skuespilleren Ashton Kutcher som gikk fra 19,1 millioner følgere til 18 millioner. Også Oprah Winfrey mistet 1,4. Og Ellen DeGeneres mistet 2 millioner og står nå igjen med 76.1 millioner følgere. 

Kutcher Oprah and ellen
FØLGERSKARE: Til sammen har disse tre en følgerskare på over 135 millioner følgere. Foto: Scanpix

Artistene Katy Perry og Rihanna mistet også noen millioner følgere. Perry hadde svimlende 110 millioner følgere før fjerningen av falske brukere, så det fikk ikke merkbar forskjell da hun mistet 3 millioner følgere. Rihanna mistet ca 2 millioner og landet på 86,8 millioner følgere. 

Sosiale medier-dronningen Kim Kardashian West mistet noen millioner følgere, og ligger nå på 58,5 millioner. 
Twitters egen bruker fikk heller ikke slippe unna og mistet ca tolv prosent av følgerene (ca. 7,7) millioner. 

Når renskingen er gjennomført sier Twitter at de antar å ha redusert totalantallet på plattformen med seks prosent. 


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler